Els grups municipals de Convergència Democràtica de Catalunya, Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem i el Partit dels Socialistes de Catalunya de Lloret de Mar van formalitzar ahir al matí la incorporació dels socialistes a l'equip de govern de l'Ajuntament de Lloret de Mar. Aquest acord s'emmarca dins la voluntat de les formacions polítiques per assolir un govern més fort i estable ja que amb la incorporació dels tres regidors socialistes, el govern comptarà amb 11 regidors dels 21 que formen el consistori, cosa que li donarà la majoria absoluta que fins ara no tenia amb CDC i Esquerra (Convergència Democràtica té sis representants, mentre que els republicans en compten amb dos).

L'alcalde Jaume Dulsat va manifestar en la presentació del pacte amb els socialistes que «aquest era i és el pacte que hem cercat des de l'inici del mandat; la col·laboració del govern de CDC i ERC amb el PSC ha estat positiva des de l'inici i entenem aquest pacte com l'evolució natural d'aquesta relació». «Formarem un govern musculat, cohesionat i sumarem esforços per garantir l'estabilitat i el benestar dels lloretencs», va concloure Dulsat.

Amb la formació del tripartit, el PSC tindrà la tercera tinença d'Alcaldia, que serà pel seu cap de llista, Antonio Lorente. Els socialistes també gestionaran les delegacions de Benestar i Família, transports i via pública, transport públic, taxis, comerç, mercats, joventut, centres cívics, manteniment, cicle de l'aigua, ellumenat i control d'activitats econòmiques amb incidència ambiental. Finalment, els representants del PSC?tindran la delegació dels barris de Fenals i Santa Clotilde, El Molí, Mas Vilà, Can Carbó i Mas Baell i compartiran amb CDC el barri d'El Rieral.

Antonio Lorente va exposar que «la sintonia ha estat sempre ?positiva; el partit socialista vol treballar pels ciutadans de Lloret i cerca l'espai polític que li pertoca» i va ?destacar que «tornem al govern local després de 13 anys». El segon tinent d'alcalde i portaveu d'ERC, Jordi Orobitg va emfatitzar que «aquest acord que comporta la majoria al ple no ha d'alterar la ?dinàmica de treball positiva que ha permès fins ara trobar amplis ?consensos amb la resta de grups».