Nou equip de Govern i espai públic

11.04.2016 | 07:03
Nou equip de Govern i espai públic
Nou equip de Govern i espai públic

"Penso que la implicació en tasques de govern de més regidors que els vuit que hi havia fins ara pot augmentar l'eficiència"

Els parlava fa poques setmanes, en aquestes mateixes pàgines, de les converses entre l'equip de govern i ERC per compartir les responsabilitats i la feina que genera la governabilitat d'una vila com Blanes. Doncs bé, com ja deuen saber molts de vostès, finalment l'acord va arribar. Un acord en el qual va quedar exclòs l'únic regidor del PP blanenc. Exclòs?
Alguns dels grups de l'oposició han denunciat que, si bé el PP no ha entrat de manera formal en el pacte, el fet que s'hagi creat una ponència-comissió remunerada perquè aquest regidor desenvolupi un determinat projecte específic representa una manera més o menys encoberta de sumar onze vots al ple.
Sincerament, no sé què pensar sobre aquesta qüestió que, suposo, es deu haver concretat sobre la base d'algun mecanisme estrictament legal. Més o menys estètic, però legal. En canvi, com ja escrivia fa uns dies, penso que la implicació en tasques de govern de més regidors que els vuit que hi havia fins ara pot augmentar l'eficiència. D'altra banda, penso també que la tasca que, segons m'ha arribat, assumirà el regidor del PP representa una mancança que a Blanes cal abordar, amb una barreja de rigor, mà esquerra i sensibilitat, sense dilació. Em refereixo a l'ordenació i utilització de l'espai públic (terrasses, carpes, voreres, places, etc.) que des de fa anys s'ha convertit en un veritable campi qui pugui, en el qual sovint els interessos de particulars passen per davant (sobre?) dels dels ciutadans.
Potser no sigui un bon exemple, ja que ho he vist en una zona del polígon blanenc, on m'expliquen que són els propietaris els que poden fer i desfer, en qüestions de trànsit, aparcament, senyalització, etc. sense que l'Ajuntament hi tingui res a dir. Allà he vist com aquests dies desapareixien quatre o cinc places de pàrquing (una d'elles de minusvàlids!) en instal·lar-se una nova terrassa exterior.
Per això i per tantes altres coses, caldrà que el regidor a qui s'ha encomanat redactar la feina (i els tècnics que l'assessorin) es guanyi el sou i afini considerablement a l'hora d'elaborar una ordenança municipal que reguli el tema amb solvència, eficàcia i sentit comú. Ah, i és clar, que després als responsables de fer-la complir, no els tremoli el pols amb aquells que la infringeixin.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Més d´un segle endolcint la Cellera

Tanca la Pastisseria Vila, després de 111 anys d'història i tres generacions familiars

La justícia autoritza el govern de Lloret a obrir el camí de ronda a Can Juncadella

La justícia autoritza el govern de Lloret a obrir el camí de ronda a Can Juncadella

Tancat des de l'any 2009, el consistori té ara 15 dies per recuperar aquest tram d'ús públic que...

Un pare de Blanes denuncia que la seva exparella té «segrestada» la seva filla de 8 anys a Rússia

Assegura que no veu la nena des del gener i carrega contra els jutjats perquè ja els va advertir...

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

El director de la instal·lació creu que els primers guanys es podrien notar a partir del 2020

Vidreres obté una subvenció d´uns 1.900 euros per comprar una pala llevaneus

L'Ajuntament de Vidreres ha obtingut una subvenció de 1.853,44 euros de la Diputació de Girona,...

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

El Consell Comarcal de la Selva va iniciar ahir la distribució de lots de productes de...

Enllaços recomanats: Premis cinema