Maçanet realitzarà obres de millora en el pont del Dimoni

El pressupost de les obres d'arranjament és d'uns 29.700 euros, dels quals la Diputació n'aporta 21.000

13.04.2016 | 07:17
El pont del Dimoni sobre la riera de Sils és del segle XVIII.

Les obres de millora al pont del Dimoni, situat en el límit del terme municipal entre Maçanet de la Selva i Sils, es licitaran properament i tindran una durada d'execució de tres mesos, segons va anunciar ahir l'Ajuntament. El pont del Dimoni data del segle XVIII i es va construir per travessar la séquia de Sils, que es va fer per desaiguar l'estany de Sils. El pont és de pedra d'un sol ull, del tipus arc de timpans plens, amb l'arcada feta de maó massís.

Segons el consistori, les obres de millora consistiran en la retirada de la vegetació que es troba en els voltants del pont i la formació d'un emmacat de pedra al voltant de la base dels estreps per evitar que aquesta rebroti; la neteja preliminar dels junts d'unió de tots els paraments del pont i, posteriorment, el rejuntat dels elements que conformen el cos del pont i la demolició de la part de les baranes laterals. També es col·locarà un nou paviment de formigó i es demoliran els cinc primers metres de cada costat per conservar les cotes d'entrada i augmentar el bombeig longitudinal. Actualment el vial serveix per comunicar la carretera GI-555 amb el nucli de la urbanització Residencial Park i una cantera de la zona.

El pressupost de l'arranjament del Pont sobre la riera de Sils és de 28.665, 57 d'euros, dels quals la Diputació n'aporta 21.000 a través del Pla Únic d'Obres i Serveis.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema