L'associació cultural LEAD (Laboratori d'Expressions Artístiques i Desenvolupament) de Lloret de Mar, van demanar ahir, a través d'un manifest, el vot contrari al projecte de prolongació de la C-32 en la consulta popular que se celebrarà el pròxim 17 d'abril i que han organitzat diverses entitats de la localitat.

Segons aquesta associació, adherida a la Plataforma Aturem l'Autopista C-32, el traçat previst d'aquesta via afectarà el patrimoni modernista que alberga el cementiri i el paratge de Sant Pere del Bosc, «un Museu Obert Modernista» on es troben obres d'artistes com Josep Puig i Cadafalch, Jacint Verdaguer o Eusebi Arnau. «Reclamem de les institucions cura d'aquest Museu Obert de Sant Pere del Bosc i les Alegries i mesures imaginatives i modernes per salvar les obres d'aquest museu de l'estat d'abandonament en què es troben» reivindica l'entitat en el document afegint que atribueixen aquest estat a la «situació de la zona on s'ubiquen, un espai d'especulació urbanística per on ha de passar el nus de l'autopista C-32». «El traçat de la C-32 destruirà de forma inexorable el gran corredor biològic de zona boscosa que és l'entorn natural escollit pels grans artistes per realitzar les obres del que podem afirmar és el Museu Obert de Sant Pere del Bosc i les Alegries, indret profundament arrelat a l'ànima lloretenca» afegeixen en el manifest.

Així mateix, l'Associació LEAD demana «no deixar-se enganyar pels interessos milionaris dels lobbys multinacionals» i critiquen que el govern local els hagi «abandonat». «No entenem perquè l'Ajuntament ens ha negat un dret que se'ns va prometre en campanya electoral» lamenten en el text, en el qual demanen que es voti en contra de la nova C-32.