Sant Hilari aprova el pressupost de 2016, de més de 5,4 milions d'euros

L'equip de govern (PIG) retalla 237.000 euros respecte a l'inicial de 2015, amb la voluntat de «gastar allò que realment es pugui pagar»

14.04.2016 | 07:24

L'equip de govern de Sant Hilari Sacalm (Partit Independent de les Guilleries, PIG) va aprovar a l'últim ple -celebrat el 7 d'abril- el pressupost de l'Ajuntament per aquest 2016, que baixa a 5.470.000 euros respecte a l'inicial de l'any anterior, que era de 5.707.000 euros, fet que suposa una reducció de 237.000 euros.

Segons va explicar la regidora d'Hisenda Local, Jennifer Gallardo, aquesta retallada es deu a la voluntat del PIG de «gastar allò que realment es pugui pagar». «En un Ajuntament, gastar no és sinònim de pagar i ingressar no és sinònim de cobrar» va explicar Gallardo, qui va recordar que els pressupostos municipals es fan en base a allò que es preveu cobrar, però que sovint el que passa és que, tot i que hi haver-hi partides disponibles per gastar «quan arriben les factures l'Ajuntament no les pot assumir per falta de diners en líquid». Això, segons va detallar la regidora d'Hisenda, es tradueix a «pagar molt tard o no poder pagar els proveïdors» dins de terminis normals, i per tant «acumular factures». «Per a qualsevol govern és més fàcil calcular el pressupost d'ingressos el més elevat possible per poder fer inversions. Això és el que tothom vol fer. Però hem de parar màquines i reflexionar» va afegir la regidora del PIG.

Per això, tal com va explicar l'equip de govern, el pressupost d'enguany s'ha calculat a partir del que es creu que es cobrarà realment perquè és «més prudent i responsable». D'aquest pressupost, el 75% es destinarà a cobrir despeses fixes -sous dels treballadors o retorn dels préstecs a les entitats bancàries- i un 25% a les no fixes, és a dir, inversions i manteniment. «Suposa retallar, reduir despeses i tenir poc pressupost. Significa fer el mínim d'inversions, gastar ?menys en festa major, en nous projectes, en el manteniment dels jardins i de les vies públiques i, el que és pitjor, en serveis socials» va dir la regidora qui va especificar que, per exemple, la partida destinada a la Festa Major de 2016, baixarà de 95.000 a 85.000 euros o la de jardineria de 25.000 a 20.000 euros. «Per poc que retallis es nota, però es tracta de racionalitzar» va afegir Gallardo.

Valoració de l'oposició
Per la seva part, el grup municipal de CiU va valorar el pressupost com a «purament de retallades» i van lamentar que afecti, sobretot, les àrees de cultura, esport i promoció econòmica. «Crec que l'equip de govern ha sigut molt dramàtic. Ja veurem com us ho fareu» va dir el portaveu de CiU, Albert Santaugini. El pressupost de 2016 va ser aprovat per majoria absoluta amb set vots de la PIG i cinc abstencions de CiU.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema