Algunes famílies del Futbol Club Vilobí, concretament del base 7, protestaran avui a la tarda contra la intenció de l'equip de govern del Grup Municipal Independent (GMI) d'unir aquest club amb l'altre existent a la població, l'Associació Esportiva Vilobí, a través d'un concurs públic per cedir els usos del camp que actualment comparteixen. Així ho va avançar un dels responsables de l'acció, Antoni Díaz, qui va explicar que aniran a peu des del camp de futbol fins a l'Ajuntament on presentaran -com cada any durant aquest període- la demanda d'usos d'aquest espai per a la temporada vinent, com a acte de protesta silenciosa.

L'Associació Esportiva Vilobí té equips de base (7 i 11) mentre que el Futbol Club Vilobí té tres seccions, que funcionen de manera autònoma: els equips amateurs, el futbol femení i el base. Segons va explicar ahir l'alcaldessa, Cristina Mundet (GMI), l'existència de dos clubs de futbol en una població de menys de 3.200 habitants «repercuteix en el funcionament social» diari perquè «entre ells no es poden entendre» i per a l'Ajuntament suposa una despesa econòmica superior, que si hi hagués un sol club. «Tots dos han de buscar nens de fora per acabar de conformar els equips i necessiten suport econòmic institucional» va assenyalar Mundet, qui va afegir que han rebut queixes de pares, persones que no tenen res a veure amb els clubs per aquesta situació o fins i tot propostes d'espònsors que invertirien en el futbol de Vilobí si existís una única entitat esportiva.

«Uns dels clubs va proposar a l'altre integrar-se, però no va prosperar» va puntualitzar l'alcaldessa qui va afegir que per aquest motiu van optar per convocar un concurs públic com a última alternativa. «Els hem donat fins al pròxim dilluns perquè ens presentin una proposta conjunta de demanda d'usos. Si no, divendres obrirem un concurs públic, al qual podran optar només aquestes dues entitats esportives, amb les bases de cessió dels usos del camp» va precisar Mundet. «És important que tot aquest procés se solucioni abans del mes de maig perquè és quan es comencen les inscripcions» va afegir l'alcaldessa.

Opinió dels clubs

Per la seva banda, els clubs coincideixen que seria millor per a Vilobí tenir una única entitat esportiva, però discrepen en el procediment a seguir i qüestionen els motius del govern local en la convocatòria del concurs públic.

«Aquesta proposta no és la nostra opció, però entenem que la falta d'entesa ho hagi pogut propiciar, tot i que és molt sorprenent» va explicar el president de l'AE Vilobí, Jordi Pascual, qui va explicar que la voluntat del club és «d'entesa per unificar a partir del respecte, creant un espai on sobretot els infants, puguin compartir». Per això -segons va constatar- van proposar al FC Vilobí que els «integressin» creant un equip de treball per decidir les diferents condicions i evitar així el concurs previst per l'Ajuntament. Un acord que a més -recalquen- «hauria de millorar la formació en el futbol base i la pràctica del futbol en totes les seves categories, posant en valor les virtuts de cada iniciativa» entre altres beneficis.

Per la seva part, el president del FC Vilobí, Josep Casteyó va negar l'existència de conflictivitat social a causa d'aquesta situació i va remarcar que fins aquest moment, sempre «ens hem posat d'acord i ajudat mútuament». «L'equip de govern ens va dir que hi havia conflictes entre els nens a l'escola, però és mentida perquè hem parlat amb els professors i ens diuen que no hi ha cap problema» deia Casteyó qui va qüestionar «l'interès» del GMI a l'hora de convocar un concurs públic. «Posen pals a la roda en lloc d'ajudar. És tot una mica estrany perquè és una cosa que se'ns vol imposar. Si no hi ha cap problema, perquè aquesta necessitat de fusió?» es preguntava Casteyó qui lamentava que si aquesta situació no se soluciona i «ha de portar mal de caps» el que passarà és que «desapareixerà el futbol de Vilobí».

A més, el president d'aquest club va voler ressaltar que «mai han tancat les portes» a una unificació però que «no es pot fer tot de cop». «Tots volem que hi hagi un sol club, però nosaltres ho volem fer progressivament» va aclarir el president de l'entitat esportiva, qui va afegir que dins del club, «no tothom ho veu igual» en relació a les famílies que tenen previst protestar aquesta tarda.

Justament, un dels responsables de l'acció, Antoni Díaz, va puntualitzar que actualment les famílies tenen l'opció de triar -ja que a Vilobí la majoria d'activitats estan gestionades per dues entitats- i que, tot i que els clubs de futbol coexisteixen des de 2007, no hi hagut «mai cap conflicte».