La Comissió d'Urbanisme de Girona ha ajornat el permís que ha de permetre la tramitació del projecte de construcció -entre altres- d'un hotel de quatre estrelles a cala Morisca a Tossa de Mar, per tal d'assegurar que no es cometen irregularitats, segons va afirmar ahir el director general d'Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra. Després de la reunió celebrada a Figueres, Serra va remarcar que la comissió vol reunir més documentació abans de pronunciar-se, ja que «seria un error acceptar tal com està la proposta de l'Ajuntament per la magnitud del que es proposa».

Així, segons el director d'Urbanisme, hi ha alguns elements del projecte urbanístic proposat per a cala Morisca que generen dubtes a la comissió, com ara la quantitat de sòl que s'acabaria urbanitzant. El pla proposa acabar la urbanització de dos àmbits parcialment edificats, sense preveure-hi més habitatges però sí un increment de sostre. Es preveu un canvi d'ús de residencial a hoteler per ubicar-hi un resort de 28.267 metres quadrats de superfície. L'òrgan urbanístic podria votar-hi favorablement, sempre que es complissin una sèrie de condicions, segons va advertir Serra. Entre d'altres, la millora de la preservació dels valors paisatgístics i la integració dels edificis en aquest entorn muntanyós i forestal, en comparació amb el planejament vigent. La proporció de sòl amb aprofitament privat tampoc hauria de superar el que es preveu actualment.

Així, en properes sessions, la comissió d'Urbanisme de Girona haurà de donar llum verd o no a l'avanç de la modificació del Pla d'ordenació urbanística del sector de cala Morisca, el primer pas necessari per a la tramitació del projecte. De moment, l'equip de govern (TU) amb el suport d'ERC, va aprovar el conveni de gestió urbanística d'aquest sector amb els nous propietaris de la finca, Tossagur S.L. que volen construir-hi un hotel de quatre estrelles i una nova zona d'equipaments, entre altres.

Trobada amb la comissió

Després de conèixer aquesta decisió, l'equip de govern de Tossa (TU), va anunciar que té previst reunir-se amb la comissió d'Urbanisme per tal de valorar la situació «Quan tinguem tota la informació necessària, organitzarem una trobada per parlar-ne» va aclarir l'alcaldessa Gisela Saladich. Per la seva part, el grup municipal de CiU, contrari al projecte urbanístic, es va mostrar satisfet amb aquesta decisió. «De moment, Urbanisme fa les coses molt ben fetes, perquè se n'ha d'assegurar» va elogiar la regidora Imma Colom afegint però que «no s'hauria de permetre aquest tipus d'aprofitament en emplaçaments com cala Morisca».