Més de 200 persones protesten a Vilobí contra la unió dels dos clubs de futbol

La marxa, organitzada per algunes famílies del FC Vilobí, es va desenvolupar pacíficament

15.04.2016 | 10:32
Més de 200 persones protesten a Vilobí contra la unió dels dos clubs de futbol

Més de 200 persones del Futbol Club Vilobí van sortir ahir a la tarda als carrers de Vilobí d'Onyar per protestar contra la intenció de l'equip de govern (Grup Municipal Independent, GMI) d'unir aquest club amb l'altre existent a la població, l'Associació Esportiva Vilobí, a través d'un concurs públic per cedir els usos del camp.

La marxa, organitzada per algunes famílies del futbol base del FC Vilobí, va arrencar al camp de joc on s'havien aplegat, segons els responsables, uns 80 infants -molts dels quals vestien els colors del club- i uns 150 adults entre pares, avis, tiets o membres d'altres categories com el futbol femení. Des d'aquest espai, els manifestants van avançar pacíficament fins a l'Ajuntament, on els més petits -de 3 a 12 anys- qui va precisar que després de la tensió viscuda els darrers dies, la marxa va ser «un alliberament». «Hem d'aplaudir el teixit humà de Vilobí, al qual no es pot travar sinó fomentar i ajudar, respectant la pluralitat» va reivindicar Díaz.

Així mateix, aquest manifestant va recordar que l'opció de fusionar els dos clubs pertany «únicament» a les entitats esportives, però no a l'equip de govern. «No hi ha cap raó per unificar i si es fa, ha de ser pausadament i sense imposicions» va destacar Díaz, qui va remarcar que, tot i el que està passant, el FC Vilobí «té les portes obertes a tothom».

En aquest sentit, Díaz també va lamentar que l'alcaldessa, Cristina Mundet (GMI), no fes «el gest de baixar a rebre'ls o parlar» amb ells. «No és la millor manera de dialogar o mitjançar» va criticar aquest membre del FC Vilobí afegint que s'està «destruint en lloc de construir».

Per la seva part, Mundet va explicar que no es va reunir amb els manifestants perquè «tampoc ho han demanat». Sobre la petició d'usos entregada pels infants, l'acaldessa va subratllar que es tramitarà com «una instància normal» i que tot i que el termini màxim per contestar és d'un mes «no esperarem pas tant de temps».

De moment, les dues entitats -el FC Vilobí i l'AE Vilobí- tenen fins al pròxim dilluns per presentar una proposta conjunta de demanda d'usos del camp. Si n0, l'equip de govern obrirà divendres, 22 d'abril, un concurs públic amb les bases de cessió d'aquests usos en el qual -segons Mundet- només hi podran optar els dos clubs de futbol local.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Turisme de cementiris a Blanes

En el recinte s´hi troben des de Joaquim Ruyra fins a Carl Faust, passant per dos beats

Detenen un fugitiu a Lloret que estava buscat per suborn a l´Azerbaidjan

Estava reclamat internacionalment i la Guàrdia Civil el va detenir després de trobar-ne rastre en...

Un incendi afecta una habitació i la cuina del castell d´en Plaja

Un incendi afecta una habitació i la cuina del castell d´en Plaja

Ensurt a Lloret de Mar. Sobretot per a molts veïns i turistes que es trobaven a tocar la platja de...

La cadena Fergus es farà càrrec d´un dels hotels clausurats a Lloret

La cadena Fergus es farà càrrec d´un dels hotels clausurats a Lloret

L'Ajuntament manté suspesa la llicència d'activitats del Savoy fins que es resolguin totes les...

Incendi al castell d´en Plaja de Lloret

Ha cremat l'armari d'una habitació i els Bombers encara hi treballen

Enllaços recomanats: Premis cinema