L'Ajuntament de Blanes va iniciar, dijous al vespre, el procés de participació ciutadana en la revisió del Pla d'Ordenació Urbanística del Municipi (POUM), l'avanç del planejament del qual es va aprovar en el ple municipal del passat mes de març. L'acció va consistir en la celebració d'una primera sessió informativa de les tres previstes, en la qual es van tractar els temes de Medi Ambient i Sostenibilitat, mentre que en les dues restants -previstes pels dies 21 i 26 d'abril- es parlarà d'Activitats Econòmiques i Serveis a la Ciutadania, i del Model de Desenvolupament Urbà. Segons el consistori, l'objectiu d'aquestes sessions temàtiques, és «aportar la informació necessària a la ciutadania» perquè puguin fer propostes que podrien acabar formant part del «nou» POUM.

En aquesta primera trobada, que va comptar amb la presència de la regidora d'Urbanisme, Pepa Celaya i el regidor de Participació Ciutadana, Albert Sanz, entre altres, es van tractar temes com la preservació del patrimoni natural, la gestió i posada en valor de la zona litoral o la millora de la qualitat de l'espai públic. També es va debatre sobre quin espai natural del municipi es creu que requereix una especial protecció: el Delta del Tordera, les rieres, els entorns de Pinya de Rosa o el Paratge del Vilar, entre d'altres. Un cop s'hagin celebrat les tres jornades de participació, s'elaborarà un informe de retorn on es recolliran les conclusions de cada trobada que es farà arribar als assistents i es publicarà a la web del POUM.

El consistori blanenc es va veure obligat a retocar el Pla General, aprovat l'abril de 2010, després que l'associació de càmpings presentés un recurs i el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), en una sentència del passat 31 de març, els donés la raó i declarés nul el POUM. L'Ajuntament va presentar llavors un recurs de cassació contra la sentència, però paral·lelament es va acordar iniciar els treballs de revisió.