Inverteixen 57.000 euros en una gespa artificial que el RCD Espanyol llençava

Segons l´equip de govern de Vilobí (GMI), tot i que el material el van obtenir gratuïtament, es va haver de pagar la instal·lació i adequació

19.04.2016 | 07:13
Un dels forats que hi ha a la gespa artificial del camp de Vilobí

L´equip de govern de Vilobí d´Onyar (Grup Municipal Independent, GMI) va invertir 57.000 euros a instal·lar i adequar un camp de futbol amb gespa artificial que l´RCD Espanyol ja no volia. Segons va explicar l´alcaldessa, Cristina Mundet (GMI), des de l´Ajuntament van tenir coneixement –a través de la Federació Catalana de Futbol (FCF)– que l´RCDE estava renovant la gespa artificial de la Ciutat Esportiva Dani Jarque i que l´antiga «la regalaven a qui la vulgues recollir».

«A Monells també ho van fer i amb un instal·lador vam anar a comprovar- ne la qualitat» va dir l´alcaldessa qui va afegir que fins aquesta part del procés «tot va ser gratuït».

La despesa va arribar amb l´adequació de l´espai escollit –una antiga parcel·la de terra– i la instal·lació de la gespa. «Es va haver d´aplanar el terreny, habilitar una rasa o fer-hi arribar l´aigua, entre altres accions» va precisar Mundet. El cost de tot plegat – segons va assenyalar– va ser de 57.000 euros, uns diners que no estaven previstos en el pressupost de 2016 i que per tant es van haver d´agafar de diferents partides pressupostàries.

«Es van treurede llocs d´on potser no s´haurien d´haver tret» va reconèixer el regidor d´Urbanisme, Joaquim Vivas, en una reunió amb els dos clubs de futbol local, celebrada a Can Sagrera el 22 de gener. Tot i això, Mundet va precisar que «tot i el moviment, les partides van quedar equilibrades».

Per la seva banda, el grup municipal de CiU assegurava en un butlletí de denúncia que va fer arribar a tots els veïns de Vilobí d´Onyar que el cost total va ser de 80.000 euros. «Hi ha regals que surten molt cars. Ara tenim tres camps de futbols, dos de gespa natural i un simulacre d´artificial» criticava el partit de l´oposició en el document.

«Fa tres o quatre mesos vam sumar les diferents factures i pujaven a 80.000 euros. Ara no sabem quan porten gastat» va assenyalar la regidora convergent, Olga Guillem qui va afegir els tres camps a «mantenir» que té actualment Vilobí suposa «malgastar diners on no hi havia necessitat». La batllessa va assegurar que la xifra de 80.000 euros «no és correcte».

Queixes dels usuaris
D´altra banda, un grup d´usuaris –que han preferit mantenir-se en l´anonimat– va denunciar també el mal estat en què es troba la gespa artificial instal·lada el mes d´agost de la qual asseguren que té forats, desnivells i que genera risc de lesions. Segons van explicar, van remetre aquestes queixes a l´Ajuntament que els va fer arribar dos informes elaborats per fisioterapeutes locals i que es contradiuen. En el primer s´assegura que tot i que «hi ha certes irregularitats» les condicions són òptimes per practicar el futbol.

El segon però, assenyala que a causa de l´estat en què es troba aquesta gespa «les lesions es poden multiplicar per tres» i que «no és apte per a la pràctica esportiva». «Sabem que no és perfectament uniforme, però el gener va venir un inspector de la FCF i ens va dir que estava en condicions» va defensar l´alcaldessa.

Per la seva part, el regidor d´Urbanisme va especificar en la reunió del gener que aquest material té vuit anys, i que posar-ne de nou hauria costat «uns 130.000 euros». Per això, aquests usuaris no s´expliquen per què no es va fer aquesta opció, demanant –per exemple– una subvenció per a la renovació d´equipaments esportius a la Diputació de Girona o buscant formes de finançament. «Quan vam entrar a governar a Vilobí, el període per demanar aquestes subvencions ja havia finalitzat» va justificar Cristina Mundet.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema