Els alcaldes de Lloret i Blanes diuen que la consulta no permet exigir que s´aturi el projecte

Recorden que la participació ha estat molt baixa i entenen que hi ha una oposició frontal al perllongament de la carretera

19.04.2016 | 09:27
Els alcaldes de Lloret i Blanes diuen que la consulta no permet exigir que s´aturi el projecte
Els alcaldes de Lloret i Blanes diuen que la consulta no permet exigir que s´aturi el projecte

Els alcaldes de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, i el de Blanes, Miquel Lupiáñez, han afirmat que els resultats de la consulta de la C-32 no els permeten "exigir" al Govern que s'aturi el projecte de perllongament de la carretera. Tots dos coincideixen en defensar que la infraestructura és necessària i també posen de relleu que la consulta no ha tingut una participació important i que, per tant, no és un argument per frenar l'obra A Lloret han voltat un 3,79% de les persones que podien fer-ho, i a Blanes un 7,28%. "La consulta era no vinculant i amb aquesta participació no podem fer cap exigència al Govern sobre la C-32", ha remarcat Lupiáñez. "Si hi hagués hagut una participació aclaparadora hauríem reconsiderat la nostra posició, però les xifres són les que són", ha valorat Dulsat. La conselleria no valorarà els resultats fins que no en parli amb els alcaldes.

El dia després de la consulta organitzada per la Plataforma Aturem la C-32 (en el cas de Lloret) i per l'ajuntament en el cas de Blanes, els dos alcaldes consideren que el projecte ha de seguir endavant. Apunten que la participació ha estat molt baixa i que, per tant, no poden prendre els resultats de la consulta com un argument per demanar cap canvi al Govern.

El plenari de Lloret de Mar ja s'ha pronunciat a favor de l'obra i, de fet, el consistori es va mantenir al marge de la consulta. L'alcalde, Jaume Dulsat, ha reconegut l'esforç de les entitats promotores però ha assenyalat que els resultats no són contundents. "La participació és la que és i això és un fet demostrable i remarcable", ha dit.

En aquest sentit, ha afegit que no creuen que s'hagi d'alterar el calendari del projecte i que la primera part de les obres ha de començar, tal i com havien pactat amb Territori i Sostenibilitat, entre el primer i el segon trimestre d'aquest any. "Si hi hagués hagut una participació aclaparadora hauríem reconsiderat la nostra posició, però les xifres són les que són", ha manifestat l'alcalde, que creu que no hi ha d'haver cap impediment perquè el projecte avanci.

Pel que fa a Blanes, l'alcalde, Miquel Lupiáñez, també comparteix el mateix parer. Tot i que la consulta l'ha organitzat el consistori, creu que els resultats són poc contundents. "Amb un 93% d'abstenció no té sentit que l'ajuntament es posicioni per lluitar en contra de la C-32", ha remarcat. A més, l'alcalde assenyala que hi ha d'altres pobles de l'entorn que han votat per ple a favor del perllongament i que, per tant, Blanes no s'hi posicionarà en contra.

Lupiáñez recorda que el projecte va començar a gestar-se fa 15 anys i considera que l'obra és necessària per millorar les connexions entre els pobles de l'entorn, que podrien generar "noves sinèrgies". A més, ha assenyalat que la Generalitat "mai s'ha negat" a acceptar al·legacions per minimitzar l'impacte ambiental de l'obra.

Per la seva banda, fonts de la conselleria de Territori i Sostenibilitat han assenyalat que el conseller no farà declaracions ni valoracions sobre la consulta perquè en vol parlar abans amb els alcaldes afectats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades

La Selva

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

El director de la instal·lació creu que els primers guanys es podrien notar a partir del 2020

Vidreres obté una subvenció d´uns 1.900 euros per comprar una pala llevaneus

L'Ajuntament de Vidreres ha obtingut una subvenció de 1.853,44 euros de la Diputació de Girona,...

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

El Consell Comarcal de la Selva va iniciar ahir la distribució de lots de productes de...

El jutge no sap si va arribar la citació a tres russos imputats en l´operació Clotilde

Es tracta del general rus Viktor Kanaikine, així com dels seus compatriotes Segey Nalimov i Andrei...

Acaba la instal·lació de la canonada que va rebentar el 5 de setembre a Anglès

Acaba la instal·lació de la canonada que va rebentar el 5 de setembre a Anglès

El trencament, que podria haver estat causat pel terratrèmol de 3,6 graus, va afectar el carrer...

Enllaços recomanats: Premis cinema