Lloret aplaudeix l'expulsió de les empreses que promoguin el turisme de borratxera

Defensen que des dels municipis ja han fet esforços en aquesta línia i que la decisió de la Generalitat els pot ajudar

18.04.2016 | 14:36

Municipis turístics del litoral català com Lloret de Mar, Salou o Calella han aplaudit la decisió de la Generalitat de retirar els segells i les certificacions de l'Agència Catalana de Turisme a les empreses que promoguin el 'turisme de borratxera'. Des dels ajuntaments consideren que la mesura és encertada i que els pot ajudar a eliminar definitivament aquest estigma dels seus municipis. Alhora, defensen que va en la línia d'altres iniciatives sorgides des dels consistoris per millorar la imatge i enfocar-la cap al turisme de qualitat. A Lloret, per exemple, es van endurir les ordenances cíviques el 2012 i asseguren que en noten els resultats. A Calella, el consistori ja va denunciar el 2014 un operador que promovia aquest tipus de turisme i a Salou fa un mes que hotelers, ajuntament i Generalitat van fer un front comú contra el Saloufest.

La directora general de Turisme, Marian Muro, va explicar diumenge que la Generalitat vetarà les empreses i hotels que promoguin i es lucrin de l'anomenat 'turisme de borratxera'. Per aconseguir-ho, els retiraran els segells i les certificacions de l'Agència Catalana de Turisme (ACT) perquè consideren que malmeten la imatge turística del país.

Alguns dels principals municipis turístics de Catalunya veuen amb bons ulls la iniciativa, que creuen que pot ajudar a combatre definitivament aquest tipus de turisme. A més, defensen que va en la línia d'algunes iniciatives que ja han pres a nivell local per combatre aquest tipus de turisme i creuen que pot ser eficaç per acabar amb les pràctiques d'alguns empresaris, que encara aprofiten per vincular-se a paquets i productes turístics que es venen sota la marca de la festa i l'alcohol.

Lloret i la lluita contra l'inicivisme
El regidor de Turisme de Lloret de Mar, Joan Gou, ha assegurat que és una decisió "molt valenta" que va en la línia del que fa anys que promouen des del municipi. Lloret de Mar va aprovar el 2012 unes ordenances cíviques més estrictes per perseguir l'incivisme a la via pública i el regidor defensa que la mesura ha tingut els seus fruits. "Fa molt de temps que treballem per pacificar Lloret i situar-nos al marge del model del turisme de borratxera", ha defensat.

És per això que des del municipi de la Selva aplaudeixen fermament la mesura anunciada per la directora general de Turisme perquè, a més, creuen que els pot ajudar a millorar la imatge del municipi. "Creiem que és una decisió encertada i que està en la línia del que promovem des de Lloret", ha afegit.

A més, el regidor considera que aquesta mesura permetrà "assenyalar i discriminar" una sèrie d'empresaris que no s'han sumat a la iniciativa de promoure un turisme de qualitat. "Des del punt de vista de la imatge de marca de tot un país són taques que no comparteixen la visió majoritària del turisme", ha criticat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema