Els alcaldes de Lloret de Mar, Jaume Dulsat (CDC), i el de Blanes, Miquel Lupiáñez (PSC), van afirmar ahir, que els resultats de la consulta de la C-32 celebrada el diumenge passat, i en la qual va guanyar el «no» amb el 76,31% dels vots, no els permeten «exigir» al Govern que aturi el projecte de perllongament de la carretera, a causa de la seva «baixa» participació. Segons van informar els Ajuntaments, a Blanes -on la consulta la realitzava el mateix consistori- van votar unes 2.391 persones de les 32.825 que podien fer-ho, el que representa un 7,28 % del total. A Lloret -on la votació popular la van tirar endavant 17 entitats locals- ho van fer 1.087, dels 31.960 ciutadans cridats a les urnes, un 3,79%.

«La consulta no era vinculant i amb un 93% d'abstenció no podem fer cap exigència al Govern sobre la C-32» va dir Lupiáñez qui va afegir que «no té sentit que l'Ajuntament es posicioni per lluitar en contra». A més, l'alcalde blanenc, va recordar que el projecte es va començar a gestar fa 15 anys i que l'obra «és necessària» per millorar les connexions entre els pobles de l'entorn, que podrien generar «noves sinergies». També va assenyalar que la Generalitat «mai s'ha negat» a acceptar al·legacions per minimitzar l'impacte ambiental de l'obra.

Per la seva part, Dulsat va remarcar que els resultats no són contundents. «La participació és la que és i això és un fet demostrable i remarcable» va dir afegint que, des de l'equip de govern (PSC, CDC i ERC) no creuen que s'hagi d'alterar el calendari del projecte i que la primera part de les obres ha de començar, tal i com havien pactat amb Territori i Sostenibilitat, entre el primer i el segon trimestre d'aquest any. «Si hi hagués hagut una participació aclaparadora hauríem reconsiderat la nostra posició, però les xifres són les que són», va manifestar l'alcalde, que creu que no hi ha d'haver cap impediment perquè el projecte avanci. A més, els grups municipals que formen l'equip de govern, Millor i el regidor no adscrit, Enric Martínez, van precisar a través d'un comunicat que, arran dels resultats «no existeix una demanada social representativa contrària a la C-32, sinó que al contrari «és àmpliament desitjada per la ciutadania».

Per la seva part, un dels portaveus de l'entitat organitzadora, la Plataforma Aturem la C-32, Joan Mora va criticar ahir que si el procés «s'hagués fet com s'hauria d'haver fet» la participació hauria estat «més alta», però que en aquest context estan «contents». «Volíem saber que pensava la gent i ara que ho sabem, lluitarem per aconseguir-ho» va dir Mora, qui va afegir que «falta saber» com es presentaran aquests resultats a la Generalitat.