L'Ajuntament de Lloret de Mar, juntament amb el de Salou o Calella, va aplaudir ahir la decisió de la Generalitat de Catalunya de retirar els segells i les certificacions de l'Agència Catalana de Turisme (ACT) a les empreses i hotels que promoguin i es lucrin de l'anomenat «turisme de borratxera». Així ho va anunciar diumenge passat, la directora general de Turisme, Marian Muro, perquè -segons va remarcar- consideren que malmeten la imatge turística del país.

El regidor de Turisme de Lloret de Mar, Joan Gou, va assegurar que és una decisió «molt valenta» que va en la línia del que fa anys que promouen des del municipi. Lloret de Mar va aprovar el 2012 unes ordenances cíviques més estrictes per perseguir l'incivisme a la via pública i el regidor va defensar que la mesura ha tingut els seus fruits. «Fa molt de temps que treballem per pacificar Lloret i situar-nos al marge del model del turisme de borratxera», va defensar l'edil. És per això que des del municipi selvatà aplaudeixen fermament la mesura anunciada per la directora general de Turisme perquè, a més, creuen que els pot ajudar a millorar la imatge de la localitat. «Creiem que és una decisió encertada i que està en la línia del que promovem des de Lloret», va afegir Gou.

A més, el regidor lloretenc va considerar també que aquesta mesura permetrà «assenyalar i discriminar» una sèrie d'empresaris que no s'han sumat a la iniciativa de promoure un turisme de qualitat. «Des del punt de vista de la imatge de marca de tot un país són taques que no comparteixen la visió majoritària del turisme», va criticar Gou.