Els treballadors de l'Hotel Marina Sand de Lloret, en vaga indefinida

L'han convocat a partir del 26 d'abril, és la segona vegada que amenacen amb una vaga en poques setmanes

20.04.2016 | 07:40

Els treballadors de l'Hotel Marina Sand de Lloret de Mar (Selva) han convocat una vaga indefinida a partir del 26 d'abril. Aquesta és la segona vegada que amenacen amb una vaga en poques setmanes.

Al març, però, es va aturar perquè es va signar un acord davant la mediació de la Inspecció de Treball. A data del 23 de març, l'empresa havia d'ingressar les liquidacions pendents del 2015 i també els salaris de gener a març dels treballadors que estan en plantilla tot l'any. Com que l'empresa no ha fet el pagament, la plantilla ha convocat una nova aturada per al 26 d'abril, que és el precisament el dia que tota la plantilla (formada per més de 50 treballadors) s'incorpora a la feina perquè l'hotel torna a obrir per a la temporada d'estiu.

A més, denuncien que l'hotel ha contractat una empresa externa per fer la neteja i posada a punt de les habitacions mentre que els treballadors són a l'atur. Els treballadors de l'Hotel Marina Sand (antic Hotel Selva Mar) començaran una vaga indefinida la setmana vinent si l'empresa no mou fitxa. El secretari general de la federació de serveis de CCOO a Girona, Josep Maria Montalbán, ha explicat que l'empresa no ha complert els compromisos que va adquirir davant la Inspecció de Treball el passat mes de març.

L'acord va evitar llavors que els treballadors anessin a la vaga i fixava com a data límit per al pagament dels cobraments pendents el 23 de març. Els treballadors ?una cinquantena- encara no han cobrat la paga extraordinària de Nadal ni tampoc la liquidació, ja que molts treballadors fan temporada i l'empresa els envia a l'atur mentre l'hotel està tancat. A més, hi ha sis treballadors que estan en plantilla tot l'any i aquests tampoc han cobrat els salaris del 2016. "Som molt escèptics veient com s'ha comportat fins ara l'empresa, que no ha complert allò acordat", ha manifestat Montalbán. El sindicat ja ha denunciat la situació novament davant la Inspecció de Treball.

A més, segons apunta el secretari general de la federació de Serveis, el cas és "encara més greu" perquè l'hotel ha contractat una empresa externa per fer la posada a punt de les instal·lacions mentre manté a l'atur la plantilla, que habitualment feia aquestes tasques. Per tot plegat, els treballadors s'han concentrat aquest dimarts a les portes de l'hotel. La vaga indefinida començarà el 26 d'abril, el mateix dia que la plantilla s'havia d'incorporar a la feina perquè l'hotel obre les portes per a la temporada d'estiu.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema