Els dos clubs de futbol de Vilobí d'Onyar, l'Associació Esportiva Vilobí i el Futbol Club Vilobí, tenen fins al dia 6 de maig per presentar un esborrany de full de ruta comú que inclogui un objectiu clar d'integració i una data màxima d'execució, per evitar així anar a concurs públic. Així ho va anunciar ahir l'alcadessa, Cristina Mundet (GMI), durant un tens ple extraordinari en el qual es van aprovar per sis vots a favor i cinc en contra (CiU) les bases reguladores de la cessió d'usos del camp de futbol municipal.

D'aquesta manera, tot i que el GMI va aprovar ahir oficialment la convocatòria d'un concurs públic destinat a concedir aquests usos a un dels dos clubs, aquest procés quedarà «aturat» durant 15 dies a l'espera d'una «entesa» entre les dues entitats esportives locals. Segons va explicar el regidor de comunicació, Josep Borrell, dimarts es van reunir amb representants dels dos clubs «amb l'esperit d'arrencar un compromís» i evitar així l'execució del concurs. «Al final no ha sorgit», va constatar.

En aquest sentit, Mundet va afegir que el futbol base del FC Vilobí va presentar una proposta «no consensuada» d'acord, en la qual s'oferia «seguir treballant per aconseguir un estalvi en la despesa» o «vetllar pels interessos de formació dels infants dels dos clubs». «L'AE està d'acord amb l'esperit de la proposta però no amb la inconcreció», va precisar l'alcaldessa, que va recordar que actualment les dues entitats són «deficitàries» i que l'equip de govern s'ha «trobat en un foc creuat que no hem començat».

Aquesta resposta va crispar la cinquantena de famílies -majoritàriament del futbol base del FC Vilobí- que van voler assistir al ple per demanar al GMI que «reflexioni i obri un espai de treball» abans de tirar endavant «la unificació»

«Ens obligueu a anar a un lloc on no volem anar quan fins ara hem conviscut perfectament», va dir el portaveu del futbol base del FC Vilobí, Antoni Díaz, qui va afegir que el «en tot cas el problema s'ha generat des de l'equip de govern amb imposicions i faltant a la veritat».

Per la seva part, el president de l'AE, Jordi Pascual, va recordar que estan disposats «a seure a parlar fins que hi hagi una entesa» i de nou va demanar «bona voluntat i cessió» per totes dues parts.

Més dura va ser l'oposició (CiU), qui va criticar que el GMI hagi «imposat la seva voluntat». «Com a persona el teu tracte i menyspreu a les persones deixa molt a desitjar» va dir la regidora convergent Olga Guillem a Mundet.

De moment, l'equip de govern va avançar que, una vegada units els dos clubs, té la intenció de crear una comissió que vetlli per la bona entesa i encaix de les entitats esportives i que asseguri que tots els nens jugaran per igual.