L'humorista blanenc Facu Díaz, establert a Madrid des que va fer-se càrrec del programa La Tuerka News, haurà de tornar a declarar davant un jutge el 19 de maig en ser novament investigat per un altre acudit. En aquesta ocasió, per fer una piulada dient que «cremar esglésies em sembla una barbaritat si no hi ha ningú dins».

El tweet és del 25 de desembre de 2013, quan un llamp va incendiar una ermita a Muxía, Galícia, i les xarxes socials van bullir de comentaris satírics aprofitant la coincidència que era la festivitat de Nadal. El cas està en mans del Jutjat d'Instrucció número 5 de Blanes.

La citació judicial ha deixat perplex l'humorista i manifesta sentir-se «molest» perquè la piulada «no té a veure amb la meva opinió» i ara haurà de tornar a explicar al jutge que la seva intenció no és incitar l'odi sinó fer humor. «Hi ha una nova generació que estem provant els límits de l'humor, i molts entenem que no n'hi ha i acompanyem l'espectador a riure's de les desgràcies pròpies i alienes, sóc el primer a riure'm de mi mateix», exposa.

Recorda Díaz que poca estona abans d'haver fet aquesta piulada, havia penjat un altre tweet lamentant la caiguda del llamp.

La situació el té perplex i «no sé fins a quin punt té a veure amb el fet que estigui treballant prop de Pablo Iglesias» perquè «sembla que s'hagin mesurat els temps perquè caigui ara, el 2016». I és que la denúcia, interposada per la Fiscalia després d'una «denúncia de la brigada d'informació de la Policia Nacional», té origen l'any 2014 «i que s'hagi trigat tres anys em dóna a entendre que hi havia poc interès fins ara».

Humiliació a les víctimes

Haver d'anar a declarar en seu judicial s'ha convertit en part de la feina de l'humorista blanenc, qui el 8 de gener de 2015 va ser imputat per l'Audiència Nacional després que l'organització Dignitat i Justícia el denunciés per humiliació a les víctimes del terrorisme per haver fer un vídeo d'humor on anunciava la dissolució del Partit Popular emulant un comunicat similar als que realitzava ETA per anunciar treves o l'alto el foc, encara que en el vídeo l'humorista no va fer cap referència a les víctimes. També aleshores, Díaz va vincular le denúncia a la seva vinculació amb Pablo Iglesias.