La CUP ha reclamat a l'Ajuntament de Maçanet de la Selva que posi fi «als problemes» de subministrament d'aigua potable que -segons va explicar- pateixen des de fa mesos els veïns i veïnes de la urbanització Residencial Park. A través d'un comunicat, la formació va informar ahir que, dimarts passat, va presentar una instància al consistori de Maçanet on es «recordava» que «independentment de qui gestioni el servei d'aigua, l'últim responsable segueix sent l'Ajuntament», i va instar a aquest ens «que reparteixi» aigua potable als més de 2.000 habitants que viuen de manera permanent a la urbanització.

Paral·lelament, la CUP també va assegurar a les persones afectades que els donaran suport en «aquelles accions que desenvolupin en defensa del seu dret a l'aigua». «De moment, estem esperant una resposta a la instància» va explicar el diputat provincial per la CUP, Lluc Salellas qui va afegir que aquest «era un primer pas necessari» i que si el «problema» no s'acaba solucionant «es podrien plantejar accions més grans».

Així mateix, la CUP va assenyalar que la problemàtica de l'aigua potable al Residencial Park «s'ha intensificat al llarg de les últimes setmanes» com a conseqüència d'una analítica de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, en la qual es constata «la presència d'alumini a l'aigua, a part de les constants concentracions de ferro i manganès» fet que ha portat a les autoritats a «prohibir-ne el consum». En aquest sentit, la formació va recordar que a finals del 2015 ja es va viure una situació similar sense que l'empresa que gestiona el subministrament d'aigua, Rec Madral, ni l'Ajuntament de Maçanet «garantissin l'accés a aigua potable» als habitants del Residencial Park.