DECEBEDORA CONSULTA PARTICIPATIVA

25.04.2016 | 07:08
DECEBEDORA CONSULTA PARTICIPATIVA
DECEBEDORA CONSULTA PARTICIPATIVA

Si bé, el percentatge de vots en contra de la perllongació de la C-32 ha superat, entre Blanes i Lloret, un remarcable 75%, els qui com jo mateix, des d'aquesta columna, ens hem manifestat contraris a la construcció de l'autopista, no podem estar contents.
Una participació de només, prop de 4.000 ciutadans (més o menys el 7,5%) d'un total gairebé dels 70.000 possibles, representa un petit (?) fiasco. Un fiasco que relativitza la victòria dels anti-perllongació i la dóna als qui es posicionen a favor.
Per a mi, el veritable fiasco, ha estat aquest: la baixa participació. La manca d'interès de la majoria de blanencs i lloretencs per opinar (una de les poques vegades que entre elecció i elecció ho poden fer!) sobre qüestions que afecten o afectaran de manera irreversible l'entorn natural en el qual viuen i amb el qual es trobaran els seus fills i néts.
«Votem el que votem faran el que els doni la gana», «això està dat i beneït» o «si els equips de govern dels dos municipis s'han posicionat a favor, no hi ha res a fer» són alguns dels comentaris que he escoltat aquests dies.
Tot plegat i la falta de bones costums democràtiques ha portat a l'esmentat i decebedor nivell de participació. Tampoc han ajudat gens, les dificultats amb les quals s'han trobat per votar els lloretencs, on l'Ajuntament ha donat poques facilitats per fer-ho.
Malauradament tot fa pensar que tindrem perllongació. Una perllongació que potser estalviarà algunes de les cues que es produeixen puntualment unes poques setmanes durant l'any i alguns caps de setmana.
Una perllongació, sobre la qual m'agradaria que opinés gent com Marc Palahí, director de l'institut Forestal Europeu, qui fa pocs dies, en una entrevista, deia coses com aquesta: «Els boscos són bombes biòtiques, fan circular l'aire i el distribueixen. Un sol arbre emet tant oxigen com el que necessitem dues persones durant tot un any. Si es donessin els incentius polítics i d'inversió, el sector forestal podria absorbir més del 20% de les emissions de CO2 i ser molt rendible».
Per acabar una reflexió que, potser, només sigui una boutade: Blanes i els seus veïns sacrificaran una part del seu patrimoni forestal, sense que els comporti gaires beneficis. Els suposats beneficiats són els lloretencs i, de retruc, els tossencs. Sobretot, aquells que només contemplen el territori des ?d'una perspectiva de rendibilitat econòmica a curt o mitjà ?termini.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Puigdemont serà nomenat Confrare d´Honor de la Festa de la Ratafia de Santa Coloma de Farners

La capital de la Selva celebrarà la 35a edició de la festa del 10 al 13 de novembre.

CiU de Tossa demana que es suspengui cautelarment la consulta del port

CiU de Tossa demana que es suspengui cautelarment la consulta del port

Aporta un dictamen d'un catedràtic de la UdG que considera que el conveni signat entre...

L´escriptor Vicenç Villatoro, nou president del Jurat dels Premis Recvll de Blanes

L´escriptor Vicenç Villatoro, nou president del Jurat dels Premis Recvll de Blanes

L'actual director del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona s'estrenarà al jurat en la 53a...

Caldes preveu licitar les obres del Tourist Club a principis del 2017

Caldes preveu licitar les obres del Tourist Club a principis del 2017

Les actuacions estan pressupostades en uns 3,5 milions d'euros, que pagaran els veïns

Senglars Mariners

Senglars Mariners

"Fa pocs dies, tres joves exemplars van fer una excursió fins a les mateixes instal·lacions del...

Declaren injustificat traslladar a 30 quilòmetres una caixera de Blanes

Una sentència ha declarat injustificat el trasllat d'una caixera d'un supermercat Condis de...

Enllaços recomanats: Premis cinema