Encara que a l'ordre del dia no figurava discutir sobre la retribució de la policia local de Lloret, cap dels regidors va poder-ho passar per alt després que gairebé mig centenar d'agents entressin ahir a la sala municipal. Ho van fer pacíficament i sense aldarulls però lluïnt pancartes i samarretes reivindicatives -«la policia en lluita»- que van provocar que alguns regidors aprofitessin les seves intervencions en altres punts de l'ordre del dia per fer un comentari al respecte.

El regidor de seguretat ciutadana va acabar abandonant el ple per parlar en privat amb el policies, que seguint amb la seva pressió -tolerada i compresa pel Govern municipal- tenen previst fer una manifestació del 30 d'abril, coincidint amb la inauguració de la nova comissaria en la que està prevista l'assistència del president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

La reivindicació dels agents és purament salarial perquè consideren que el sou que tenen no es correspon amb la feina que desenvolupen. L'alcalde de la població, Jaume Dulsat (CDC) assegura estar «decidit a trobar una solució possible, correcta i legal» però s'escuda en la Llei per a la Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local (LARSAL) per donar a entendre que està de mans lligades en haver-se superat ja el màxim de despesa que contempla la llei.

Fonts properes apunten que els agents no estarien disposats a realitzar hores extra durant l'estiu si no se'ls puja el sou. Una de les samarretes que ahir es podien veure era molt gràfica: «policies de primera amb sous de tercera».

L'antic regidor del PP, ara no adscrit, Enric Martínez, va solidaritzar-se amb el cos municipal de policia indicant que el més necessari seria crear una «taula sectorial específica» per al cos perqué tot i ser categoria C1, com altres funcionaris de l'Ajuntament, la seva feina té un risc major.

El govern a tres

El retorn del PSC al govern de Lloret després de 13 anys a l'oposició va centrar bona part del ple perquè les formacions que seguiran sense manar en la política municipal van qüestionar l'acord a tres subscrit entre convergents, republicans i socialistes i que ara deixen Lloret amb un govern en majoria -sempre i quan es mantingui la disciplina de vot.

Antonio Lorente tindrà una dedicació del 80% i s'encarregarà e Benestar i Família, via pública i aparcaments. Els altres dos regidors, Eduardo López i Cristian Fernández, s'ocuparan de joventut,manteniment, clavegueram i cicle d'aigua.