Els veïns de la urbanització Residencial Park fa anys que pateixen problemes amb l'aigua que surt de l'aixeta. En diverses ocasions, les analítiques han alertat que és massa tèrbola i que supera els nivells de ferro i manganès, entre d'altres. L'últim episodi s'ha produït aquestes darreres setmanes. Des del 2 d'abril, els veïns no poden consumir l'aigua perquè no és potable. El servei de subministrament d'aigua en aquesta urbanització és responsabilitat de Rec Madral. Des de l'ajuntament, han instat diverses vegades l'empresa perquè faci millores a la xarxa. Ara, tips d'esperar, l'alcalde, Antoni Guinó, amenaça amb fer un pas més i intervenir el servei si en un termini de deu dies no veuen resultats. A partir de dimarts vinent, l'ajuntament començarà a repartir aigua embotellada als veïns de la urbanització, on hi ha 1.700 comptadors censats.

De la pàgina web de l'Ajuntament de Maçanet de la Selva pengen diversos bans municipals alertant que l'aigua de la urbanització Residencial Park no és potable. El problema s'arrossega des de 2013 i els veïns estan tips perquè, fins i tot, l'aigua els espatlla calderes i electrodomèstics.L'últim episodi s'ha viscut durant el mes d'abril. Les darreres analítiques de l'Agència de Salut detecten concentracions molt elevades de ferro, manganès i alumini i valors de terbolesa per sobre del que estableix la normativa. Per això, novament, el consistori s'ha vist obligat a comunicar als veïns que l'aigua no és potable per al consum de boca. L'últim ban municipal, signat per l'alcalde, data del 2 d'abril.

Aigua embotellada a partir de dimarts Davant d'aquesta situació, el consistori ha decidit subministrar gratuïtament aigua embotellada a les famílies que viuen a la urbanització, on hi ha 1.700 comptadors censats. El repartiment començarà la setmana vinent i es farà dimarts i divendres a l'entrada de la urbanització de les 11h a les 13h. Un camió de la brigada municipal es desplaçarà per repartir les garrafes de 6,25 litres.

Cada veí haurà de mostrar el DNI i el rebut de l'aigua per dur un control i comprovar que viu a la urbanització i tindrà dret a endur-se dues garrafes cada vegada. L'alcalde, Antoni Guinó, remarca que l'ajuntament no és responsable del subministrament ja que, en el seu dia, el promotor de la urbanització el va subcontractar a l'empresa Rec Madral. Ara bé, sí que alerta que tenen "l'obligació" de solucionar un problema que, segons diu, fa massa anys que dura.

Ultimàtum a l'empresa Rec Madral

L'alcalde de Maçanet de la Selva, Antoni Guinó, assegura que han instat diverses vegades l'empresa perquè faci millores a la xarxa. Segons explica, des de Rec Madral se'ls ha assegurat que aplicaran tractaments i faran obres però l'alcalde ja no se'n refia. "No pot ser que al segle XXI els veïns pateixin durant anys aquest problema i que anem a pitjor, les darreres analítiques són desorbitades", ha assenyalat. "Ja poden dir que faran i faran però si no veiem cap resultat prendrem mesures", amenaça. El consistori ha decidit donar un termini de deu dies a l'empresa (a partir de dimarts vinent) perquè demostri que està posant fil a l'agulla i està fent millores a la xarxa per evitar que l'aigua torni a ser no apta. Segons assenyala, el Departament de Salut ha comunicat a l'empresa i al consistori que no farà més analítiques fins que comprovi que Rec Madral ha fet millores a la xarxa.

"Tant Salut com nosaltres ens hem gastat molts diners analitzant l'aigua durant anys", lamenta.L'alcalde ha alertat que, passat aquest termini de deu dies, no descarten intervenir el servei i prestar-lo directament des de l'ajuntament. Per dimecres que ve ja hi ha una reunió amb els advocats contractats per l'ajuntament per estudiar alternatives. "La situació és molt greu, les analítiques cada vegada surten pitjor i nosaltres hem de garantir que els veïns tenen aigua de qualitat ja que la paguen", ha sentenciat.