El Consell d'Administració d'Adif va aprovar ahir l'adjudicació de les obres de renovació integral de la via del tren d'ample convencional entre les estacions de Maçanet-Massanes i Caldes de Malavella que formen part de la línia de tren Barcelona-Girona-Portbou.

Els treballs tindran un cost de 10.359.839 euros, IVA inclòs i Adif aportarà materials i serveis per valor de 9.353.262 euros més. Les obres han estat adjudicades a l'empresa Comsa i tindran un termini de 18 mesos.

Amb aquests treballs, segons va explicar Adif, es pretén optimitzar els paràmetres geomètrics d'aquestes instal·lacions ferroviàries, augmentar la seva qualitat, disponibilitat i solidesa que, al seu torn, també contribuirà a incrementar el confort, la seguretat i la regularitat de les circulacions ferroviàries en aquest indret. Les principals actuacions que es faran consistiran a col·locar 24.602 travesses de formigó i 48.728 metres de carril nou de 60 kg/m a les dues vies generals d'aquest tram que té 28,7 quilòmetres de llargada. També es renovaran 6,1 quilòmetres de vies secundàries a les dues estacions i es col·locaran 24 nous aparells de via. Amb això, es vol adaptar els aparells de la línia aèria de contacte i l'enclavament electrònic de l'estació de Maçanet-Massanes a la nova configuració de vies i carrils.

Adif ja va avançar que les obres no suposaran una aturada del tràfic ferroviari sinó que es compatibilitzaran amb el pas dels trens. També es vol col·locar elements de protecció en els terraplens d'aquest tram i es farà una neteja de la vegetació i arbres que es troben a tocar de la via. A més, s'instal·larà nou paviment de cautxú als passos a nivell i malla galvanitzada en diversos punts del trajecte, entre altres actuacions.