L'Ajuntament de Maçanet de la Selva va començar ahir a subministrar garrafes d'aigua potable als veïns de la urbanització Residencial Park, ja que segueix vigent el ban municipal emès el passat 2 d'abril que determina que l'aigua que gestiona l'empresa Rec Madral, no és apta per al consum a causa de les elevades concentracions que té de ferro, manganès i alumini. «Hem repartit unes 530 garrafes en total i la gent s'ha mostrat molt agraïda» va explicar l'alcalde, Antoni Guinó, qui va recordar que el pròxim divendres es repetirà l'operació.

Tal com va anunciar fa uns dies el consistori, el repartiment es farà gratuïtament dos cops per setmana d'onze del matí a una del migdia a la zona esportiva de la urbanització mitjançant un camió de la brigada municipal que donarà dues garrafes de 6,25 litres, cada vegada, als veïns que presentin el DNI i el rebut de l'aigua. Un dels primers beneficiats per aquesta acció va ser Josep Maria Quiñones qui tot i valorar el gest de l'Ajuntament va criticar l'horari i el lloc escollits per a la distribució. «Em vaig oferir a quedar-me en un punt concret de la urbanització les hores que fes falta perquè aquelles persones que treballen o no poden recollir l'aigua al matí, la puguin venir a buscar després» va explicar aquest veí, qui va proposar que la distribució es podria fer també a domicili o per carrers. «L'aigua surt molt marró i ja no es pot ni utilitzar per cuinar. Està bé que donin garrafes, però això no solucionarà res» va afegir Quiñones.

Una altra de les residents de la urbanització que ahir al matí no va poder recollir l'aigua embotellada per motius personals, lamentava que aquesta setmana ja només rebrà dues garrafes. «Em pensava que a la tarda també es podria recollir, però m'han dit que no, i tenir dues garrafes a casa no serà cap solució» va remarcar Antonia Luna, qui fa 14 anys que viu al residencial Park. «Em banyo a casa la meva filla que viu a Maçanet perquè l'aigua em deixava la pell resseca i em provocava picors al cap» criticava aquesta veïna. «Tampoc l'utilitzo per fer rentadores perquè em tacava la roba i feia pudor i per cuinar em fa por» afegia Luna remarcant que tot i això, segueix pagant una factura «molt cara» per una aigua que no utilitza. «Si em tallessin el servei ni ho notaria» subratllava.

De moment, l'Associació de Veïns de Residencial Park ja ha presentat una instància a l'Ajuntament per sol·licitar una reunió en la qual pactar uns nous horaris pel repartiment. «Ens ha semblat una mica precipitat i creiem que el consistori no ens ha tingut prou en compte» va dir el secretari de l'entitat, Santi Nofuentes. Per la seva part, Guinó va especificar que per aquelles persones que no puguin recollir l'aigua entre setmana, s'obrirà l'Ajuntament dissabte al matí i que el cost de les garrafes es facturaran a Rec Madral, qui ja va avançar a Diari de Girona que «no l'assumirà».

Així mateix, l'alcalde va recordar que l'empresa té uns deu dies per establir un sistema de tractament adequat que permeti garantir la potabilitat i qualitat de l'aigua. Si passat aquest termini no ha actuat, l'Ajuntament es planteja «intervenir» el servei i adjudicar-lo a una altra empresa. «No esperarem més, perquè mentre donem aigua embotellada, aquesta empresa segueix facturant el servei» va precisar Guinó. Per la seva part, Rec Madral assegura que la redacció del projecte constructiu d'una planta de tractament d'aigua mitjançant ozó estarà enllestit aquest mes de maig i tramitat per a la seva aprovació.