L'Ajuntament de Caldes de Malavella té previst acabar les obres de reforma del castell (l'antic dispensari) que allotjarà el Centre d'Interpretació del Termalisme i del Camp dels Ninots, a finals d'aquest mes de maig. Així ho va avançar ahir l'alcalde, Salvador Balliu (CiU), qui va recordar que els treballs -que es van iniciar el setembre de 2015- es van haver d'aturar a causa de la troballa d'unes restes arqueològiques al costat de les Termes Romanes. «Les obres es van poder reprendre fa un mes i mig i si tot va bé, podrien estar acabades a finals de mes» va concretar Balliu qui va celebrar que després d'haver de fer «bastantes modificacions per causes inesperades» finalment la reforma acabarà.

Una vegada finalitzat, el nou equipament acollirà a la planta baixa una aula didàctica amb recursos perquè els visitants situïn i entenguin el Camp dels Ninots i el termalisme, dos elements característics del municipi. Així, segons va explicar el consistori, l'objectiu d'aquest espai -on les escoles hi podran fer tallers- serà explicar l'evolució del paisatge humà i social de Caldes vinculat a la seva geografia i a les aigües termals. Primer, a través del Camp dels Ninots i, finalment, amb les aigües termals i el fenomen balneari com a vila d'estiueig.

En el primer pis s'hi farà un laboratori de restauració on els investigadors podran recuperar i tractar in situ les troballes fetes en els jaciments del Camp dels Ninots. A més, la resta de sales s'adequaran com a àrees de feina, on està previst que es puguin impartir classes per als estudiants de màsters d'arqueologia, i on també hi haurà lavabos amb dutxes, cuines i habitacions destinats a allotjar l'equip d'investigació -aproximadament 20 persones- durant el període d'excavacions. «De moment el més important era poder acabar l'obra» va remarcar Balliu, qui no va poder avançar la data d'obertura del centre. Les obres de reforma del castell es van adjudicar per un pressupost de 241.630,95 euros.