Un grup de veïns d´Anglès haurà d´assumir el cost de la reparació d´una volta del Torrent de Puigbell, perquè segons al·lega el consistori, en fan un ús privat. Així ho van denunciar els mateixos veïns de la finca afectada -ubicada a l´avinguda Rossinyol- en el ple del passat 26 d´abril, en el qual van avançar que han presentat una queixa de disconformitat al Síndic de Greuges reclamant que sigui l´Ajuntament qui pagui aquests treballs.

La necessitat d´aquesta actuació va sorgir arran dels aiguats que es van produir el 8 d´agost passat a Anglès i que van provocar l´enfonsament d´una volta que cobria el torrent del Puigbell i que passava per sota del solar del costat de la finca afectada. Aquest col·lapse va provocar que el pàrquing de les finques afectades (22 i 24) s´inundés. Va ser a causa d´aquest fet que els veïns van descobrir que el reg passava per sota de la seva finca i estava tapat per una volta que actualment presenta una esquerda. Aquest trencament comportaria, segons l´informe fet per l´arquitecte tècnic municipal, un perill que s´hauria d´eliminar per evitar danys personals.

És en aquest punt quan s´origina la discrepància entre les dues parts. Els veïns asseguren que cap propietari tenia constància que aquest reg passés per sota de la comunitat -perquè no consta a les escriptures- i que en el plànol de la comunitat, tot i que el torrent sí que hi apareix indicat, està ubicat fora de la seva propietat. A més, asseguren que des que es va tapar aquesta part del torrent -fa uns 40 anys- «no s´ha demostrat» que s´hagi fet cap manteniment o revisió. Per això, entre altres motius, consideren que ha de ser el consistori qui assumeixi el cost de destapar, tornar a tapar i reparar la coberta del torrent que passa per sota la seva finca per adaptar-lo a la legislació actual. «Està previst que l´Ajuntament ens faci un requeriment per posar data de finalització de les obres i en cas de no fer-se, el consistori ens les farà fer, però igualment les haurem de pagar», van exposar els veïns en el ple.

Per la seva part, l´alcaldessa, Àstrid Desset (CiU), va explicar que, segons els expedients consultats pels serveis tècnics municipals, aquest torrent es va cobrir per aprofitar el terreny per a un ús privat i que, per tant, en no tractar-se d´una infraestructura pública, el manteniment i reparacions haurien d´anar a càrrec dels beneficiats. «Els diners públics no es poden destinar a pagar un ús privat», va precisar Desset tot recordant que els veïns passen per sobre d´aquesta coberta per entrar al pàrquing de la finca. Així mateix, Desset va voler assenyalar que el govern no té «cap interès» a fer aquesta actuació més enllà d´evitar «que ningú prengui mal».