Divendres tràgic a la Costa Brava. Un home i una dona d'edat avançada que havien desaparegut van ser trobats sense vida en dues cales de Tossa de Mar i de Roses.

En els dos casos les causes de la mort s'investiguen per part dels Mossos però tot apunta inicialment a un accident. Les autòpsies que els faran a l'Institut de Medicina Legal ho hauran d'aclarir.

El primer dels casos es remunta a dijous a la nit, quan la família de Sebastià Garriga, un veí de Tossa de Mar de 82 anys, va alertar cap a les onze de la nit que no havia tornat a casa. Garriga vivia amb la seva família a la urbanització de Santa Maria del Llorell i dijous va marxar com feia cada dia al vespre cap a un bar de Tossa de Mar però ja no va tornar. L'última persona que va veure l'home en vida va ser un paleta d'un càmping de la zona el dijous cap a les sis de la tarda assegut a la zona del camí de ronda.

Durant la nit, els equips d'emergències van muntar el dispositiu i van estar fent la recerca sobretot per l'àrea de Santa Maria del Llorell i ahir de bon matí es va reprendre per terra, mar i aire.

La Policia Local de Tossa de Mar, els Bombers, els Mossos d'Esquadra i Salvament Marítim s'hi van desplaçar. Van resseguir els camins de ronda i ramals propers per terra mar i aire tot el litoral com ara la zona del mirador de Sant Jaume, a la zona de Punta Pola, i a la cala Llevadó.

Al voltant de dos quarts de tres de la tarda, l'helicòpter dels Bombers va localitzar el cadàver del veí de Tossa en unes roques de la cala d'en Jeroni, una àrea de difícil accés.

Posteriorment, els equips d'emergència van rescatar el cos. Tot apunta que l'home es va accidentar o va patir algun tipus de dolència que el va fer precipitar-se a les roques.

Una turista suïssa precipitada

A Roses, la tarda també va portar notícies tràgiques. Una turista suïssa de 72 anys va perdre la vida quan estava fent senderisme pel camí de ronda entre la cala Montjoi i la cala Pelosa. La dona va aparèixer morta a les aigües de Montjoi i tot apunta que va caure accidentalment per causes que es desconeixen.

En aquest cas també tot el dispositiu d'emergències va arrencar d'una recerca per desaparició com a Tossa de Mar. Els companys de la turista van alertar al 112 que estaven fent senderisme per la zona i que tot d'una havien vist que la seva companya, Elisabeth Schopfer, no apareixia.

La Policia Local de Roses, els Bombers i els Mossos d'Esquadra ràpidament van muntar un dispositiu de recerca per la zona i van començar a pentinar el camí de ronda i la seva àrea més propera per trobar la dona. Però en poc més d'una hora van localitzar el cos de la dona sense vida surant a la cala Montjoi. Ràpidament s'hi van desplaçar els serveis mèdics, que van certificar la mort de la dona de 72 anys i, posteriorment, ja entrat el vespre, es va aixecar el cadàver.

Schopfer pertanyia a un grup de turistes que passava uns dies en un hotel de Roses.