L'Ajuntament de Maçanet de la Selva canviarà, a partir del pròxim dissabte, el sistema de repartiment d'aigua potable als veïns del Residencial Park que, des del 2 d'abril passat, no poden utilitzar la de l'aixeta -que gestiona Rec Madral- perquè no és apta per al consum a causa de les elevades concentracions que té de ferro, manganès i alumini. Segons va informar ahir el consistori, l'aigua, que la setmana passada i ahir encara es va repartir en garrafes de 6,25 litres, es passarà a subministrar ara amb un camió cisterna carregat amb 25.000 litres. «A cada costat hi haurà deu aixetes, de manera que els veïns no hauran de fer cua per agafar l'aigua» va explicar ahir l'alcalde, Antoni Guinó (CiU) qui va afegir que a més, podran agafar-ne tota la quantitat «que necessitin».

El repartiment d'aigua de boca, que es mantindrà durant tot el mes de maig, va començar dimarts passat i fins ara, cada veí podia accedir a quatre garrafes setmanals que es repartien els dimarts i divendres. Aquest sistema provocava cues, ja que els veïns havien de presentar el DNI i també el rebut de l'aigua per poder rebre les garrafes. A més, l'horari -d'onze del matí a una del migdia- també va generar algunes queixes entre els veïns, ja que molts residents només estan a la urbanització durant el cap de setmana, motiu pel qual l'Ajuntament va haver d'obrir el dissabte al matí.

Amb el nou sistema de repartiment canviarà també aquest horari, que passarà a ser només dissabte de deu del matí a una del migdia. «Aquest nou sistema és una bona solució, perquè ens permetrà gastar una mica menys», va remarcar Guinó, qui va recordar que és l'Ajuntament qui està assumint el cost de les gairebé 2.000 garrafes -a 0,99 euros cadascuna- que ja s'han repartit gratuïtament.

Respecte a l'empresa adjudicatària del servei, Rec Madral, l'alcalde va avançar que s'haurien compromès a presentar un projecte abans que s'acabi el mes de maig, però que de moment no «tenen constància» que hagin fet cap millora, fet que provoca que el Departament de Salut es negui a fer cap més analítica. «Estic indignat amb tots els organismes oficials perquè es permet que segueixin venent aigua no potable i fan com si no passés res», va lamentar Guinó recordant que la setmana passada van donar un ultimàtum de deu dies a l'empresa abans «d'intervenir» el servei, per establir un sistema de tractament adequat que permeti garantir la potabilitat i qualitat de l'aigua. «Fem el que humanament crèiem que s'ha de fer perquè aquesta gent tingui aigua en condicions», va afegir Guinó.

Preocupació veïnal

Per la seva part, l'Associació de Veïns de Residencial Park desconeixien ahir aquest canvi de sistema. «Hem vist algun cartell penjat, però ningú ens ha comunicat res directament», va explicar el secretari de l'entitat veïnal, Santi Nofuentes. «Sabíem que aquesta possibilitat existia perquè ho vam preguntar a l'alcalde i ni ens va negar ni ens va afirmar res», va precisar Nofuentes, qui va afegir que «no costa res» fer una «bustiada» per informar els veïns de la substitució. En aquest sentit, tot i que estan agraïts de rebre aigua potable, Nofuentes es va mostrar ahir preocupat perquè creu que molta gent de la urbanització -la majoria gent gran- aniran a buscar l'aigua sense cap recipient buit i hauran de tornar a casa. «De moment començarem a recomanar a tothom, a través del Facebook, que guardin les garrafes buides», va afegir el representant de l'entitat.