L'equip de govern de Tossa ha d'aprovar un Pla Econòmic Financer

Durant l'exercici pressupostari de 2015 es va incomplir la regla de despesa que marca l'Estat

13.05.2016 | 00:00

L'equip de govern de Tossa (TU) de Mar va aprovar ahir, per majoria absoluta amb el suport d'ERC, el Pla Econòmic Financer per l'incompliment de la regla de la despesa en l'aprovació de la liquidació del pressupost de l'exercici 2015. «És un pur tràmit tècnic que ens marca la llei de l'Estat» va explicar la regidora d'Hisenda, Maria Àngels Pujals, tot afegint que es tracta de «deixar constància de com està la situació econòmica» actual del consistori, recordant que a Tossa «ja se n'han fet d'altres».
Un «no compliment» que, segons el grup municipal de CiU, «denota una mala gestió flagrant». «Havien de gastar 8.234.735 euros, que és el sostre que fixa el Ministeri -i que el 2015 era d'1,5%- i no l'han complert perquè han arribat a 8.544.395 euros», va assenyalar la regidora convergent Imma Colom. En aquest sentit, Colom va afegir que «el més greu» és que «van utilitzar part dels romanents de 2014, d'1.286.641 euros, per fer inversions abans de les eleccions de 2015». «És una manca absoluta de prudència» va criticar, lamentant que «a partir d'ara Tossa sortirà a totes les pàgines del Ministeri com un Ajuntament que no fa bé les coses».

Refinançament d'un préstec
D'altra banda, també es va aprovar una operació de refinançament d'un préstec d'1.398.670 euros amb el Banc Sabadell, per tal «de millorar les condicions dels interessos» més adequats al mercat actual. Segons va explicar Pujals, l'objectiu inicial era refinançar quatre préstecs, però finalment es refinança el que té el saldo viu més elevat. «A part de millorar els interessos, aquest canvi ens permetrà ampliar el termini de venciment de l'any 2024 a l'any 2028» va explicar la regidora de TU.
En aquest sentit, Pujals també va precisar que, pel que fa a la liquidació d'un altre dels préstecs, i tenint en compte que la Llei obliga els consistoris a reduir deute mitjançant el superàvit, el govern tossenc destinarà part dels 370.012,58 euros de romanent -concretament 335.000 euros- a liquidar el préstec més car que té l'ajuntament. A més -segons TU- amb el superàvit restant i fent una modificació de crèdit de diverses partides del pressupost actual de 14.000 euros, amb dues subvencions de Generalitat i Diputació de 66.000 euros, demanant un nou préstec de 494.000 euros, està previst «tirar endavant» la totalitat de les inversions de 2016.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Puigdemont serà nomenat Confrare d´Honor de la Festa de la Ratafia de Santa Coloma de Farners

La capital de la Selva celebrarà la 35a edició de la festa del 10 al 13 de novembre.

CiU de Tossa demana que es suspengui cautelarment la consulta del port

CiU de Tossa demana que es suspengui cautelarment la consulta del port

Aporta un dictamen d'un catedràtic de la UdG que considera que el conveni signat entre...

L´escriptor Vicenç Villatoro, nou president del Jurat dels Premis Recvll de Blanes

L´escriptor Vicenç Villatoro, nou president del Jurat dels Premis Recvll de Blanes

L'actual director del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona s'estrenarà al jurat en la 53a...

Caldes preveu licitar les obres del Tourist Club a principis del 2017

Caldes preveu licitar les obres del Tourist Club a principis del 2017

Les actuacions estan pressupostades en uns 3,5 milions d'euros, que pagaran els veïns

Senglars Mariners

Senglars Mariners

"Fa pocs dies, tres joves exemplars van fer una excursió fins a les mateixes instal·lacions del...

Declaren injustificat traslladar a 30 quilòmetres una caixera de Blanes

Una sentència ha declarat injustificat el trasllat d'una caixera d'un supermercat Condis de...

Enllaços recomanats: Premis cinema