La novena edició de la Trobada de Colles Geganteres de la Selva s'ha quedat enguany, i de moment, sense la subvenció de 400 euros que rebia anualment del Consell Comarcal, perquè la seva consellera de Cultura, Raquel Reyner, desconeixia l'existència d'aquesta celebració. «Fa menys d'un any que vaig entrar al Consell i desconeixia que es fes aquesta trobada. Ningú em va explicar que hi hagués una subvenció o a què anava destinada i es va barrejar amb una altra partida destinada a un projecte que tot just estem iniciant», va explicar Reyner, qui va remarcar que tot ha estat «un malentès» causat per la «falta de comunicació i informació interna».

Segons va explicar el vocal de la comarca i cap de colla de Lloret de Mar, Alex Lechuga, aquesta subvenció s'utilitzava per pagar «una part» dels records que s'entreguen a les colles durant la trobada que cada any s'organitza a una localitat diferent i que aquest 2016, tindrà lloc demà a Breda.

«La carta on se'ns deia que no rebríem els diners, la vam rebre al març. La trobada la programem d'un any a l'altre i per un Ajuntament petit com Breda haver d'assumir un cost inesperat com aquest, suposa un gran esforç» va afegir Lechuga qui va recordar que aquesta subvenció, ja s'havia retallat en diverses ocasions. «L'ajuda de Consell és mínima. No demanem ni que cobreixin la integritat del que costa el record o la trobada, només una part» va lamentar el cap de la Colla Gegantera de Breda, Xavi Cassà, qui va afegir que per cobrir la despesa «ens hem hagut d'arreglar com hem pogut», ja que és el poble organitzador el què assumeix el cost de l'acte.

«Arreglar el malentès»

Els dos representants geganters també van mostrar el seu malestar amb el Consell pel tracte rebut arran d'aquests fets. «Vam portar una carta en mà i per correu demanant els motius pels quals se'ns denegava la subvenció. No ens van contestar fins aquesta setmana, quan ha trucat la consellera», va assenyalar Lechuga, qui va recordar que en les últimes tres edicions de l'acte «no hi va assistir ningú del Consell». «Ens sembla una mica sorprenent tot plegat perquè fa nou anys que fem aquesta trobada» va afegir.

Per la seva banda, la consellera va remarcar que no «té cap sentit» deixar d'apostar pels actes culturals de la comarca i va reconèixer que a la Trobada de Colles Geganteres «no se li va donar la importància que requeria per manca d'informació». «Per part del Consell potser no han rebut l'atenció que tocava» va afegir Reyner, qui va assegurar que després de conèixer la situació es va posar en contacte amb Lechuga per «mirar d'arreglar el malentès». «No vull que torni a passar. Sóc una persona propera i la implicació la tindrem» va dir Reyner, qui va avançar que es reunirà amb Lechuga el pròxim 24 de maig a Santa Coloma per tractar el tema.

«Ens han dit que ens donaran la subvenció més tard o que cobriran el cost. La voluntat de fer-ho hi és i nosaltres hi confiem» va dir el vocal comarcal, qui va afegir que «si al final es queda en no res, farem el que creiem oportú».