La nova oficina de turisme de Vidreres podria estar en funcionament a mitjans del mes de juny, després que s'aprovés en el ple extraordinari celebrat el passat 10 de maig el canvi d'usos de l'edifici que ocupa: el de l'antic escorxador. "Ja està tot condicionat i la idea és que estigui en funcionament d'aquí a un mes aproximadament", va avançar l'alcalde, Jordi Camps (CiU).

Aquest projecte es va iniciar el gener de 2012 quan l'equip de govern d'aleshores, format per CiU i VST-ERC, va decidir apostar per la rehabilitació i recuperació d'aquest edifici per convertir-lo en un espai polivalent i de promoció turística. L'antic escorxador es troba a l'entrada de Vidreres, venint de la carretera de Lloret i, per això, la intenció de l'equip de govern en aquell moment ja era convertir-lo en un punt de trobada i de promoció turística de la zona i en conseqüència també de l'activitat econòmica de la població. "La ubicació de l'equipament el converteix en un lloc clau perquè el visitant s'acosti al municipi, ja que és un punt de sortida per aquella gent que vulgui anar a la Costa Brava, agafar el carril bici fins a Platja d'Aro, anar a fer caminades pel massís de Cadiretes o anar a Lloret, entre altres", va explicar Camps, el 2012 sobre aquesta obra que ha tingut un cost superior als 370.000 euros.

Acabada la rehabilitació, només quedava pendent aprovar el pla d'usos. "En l'elaboració del canvi d'usos s'han recollit les propostes de l'oposició i ha estat molt participativa", destacava Camps, qui afegia que aquesta oficina estarà oberta quatre hores diàries, cinc dies a la setmana, un total de 20 hores setmanals. "Tindrem un estudiant de turisme que ens ajudarà a tirar-la endavant", deia el batlle sobre aquesta oficina que tindrà també una sala de co-working.

Places per a la policia local

D'altra banda, en el ple també es va aprovar una modificació de crèdit per donar cobertura pressupostària al cost derivat de la creació de la nova plaça d'inspector i de sis agents de la nova policia local. "Aquestes places s'adjudicaran mitjançant un procediment obert", va explicar Camps, qui va detallar que la nova comissaria s'ubicarà a l'Ajuntament on, actualment, ja hi ha la seu dels vigilants municipals.