El Jutjat de guàrdia número 6 de Blanes investigarà la denúncia interposada contra el president de la Corporació de la Salut del Maresme i la Selva (CSMS), Albert Fernández Terricabras, per «proposar finançar un centre sanitari amb l'herència d'un dels seus pacients», segons va informar ahir, el regidor lloretenc denunciant, Paulino Gracia, en nom de la seva formació A Lloret sí, es Pot. La denúncia demanava investigar un delicte contra la intimitat de les persones i un altre d'incitació als delictes de coaccions i apropiació indeguda, comesos presumptament per Fernández, i que per extensió s'investigués els responsables de la Corporació per la custòdia que duen a terme de les dades personals. «La denúncia interposada el 17 de març de 2016 ha estat admesa i es troba en tràmit al jutjat de Blanes» assegura la formació de Lloret a través d'un comunicat.

Així, segons la denúncia, en una reunió amb l'Ajuntament de Lloret de Mar, Fernández va exposar que en el sociosanitari del municipi «s'hi estava morint una persona molt rica i sense família» i els va proposar que «intervinguessin amb el moribund per heretar i sanejar les finances». «Estaríem davant, almenys, de la incitació a un delicte de coaccions -pressionar un moribund perquè atorgui testament-, un altre d'apropiació indeguda per al Consorci i entenc també en aquest cas d'administració deslleial», assenyala la denúncia. A més, segons el document, les dades aportades a la reunió permetrien identificar el pacient, cosa que vulneraria la Llei Orgànica de Protecció de dades.

Per la seva part i després de ser coneixedor del contingut de la denúncia, Fernández es va defensar de les acusacions aclarint que s'havia «tergiversat la realitat» del que va passar a la reunió i assenyalant que la seva única intenció era demanar a l'Ajuntament de Lloret que «engegués accions per buscar donacions econòmiques» destinades a aconseguir «la sostenibilitat» del sociosanitari que -segons el president de la CSMS- actualment és «deficitari» i no rep cap ajuda per part del consistori lloretenc. «El mes de juliol em van comentar el cas d'una persona que era en el sociosanitari i que no tenia descendència. Una persona que no sé qui és, ni quin és el seu estat de salut o econòmic» va puntualitzar Fernández qui va afegir que, en cap cas va dir que aquesta persona «s'estigués morint o fos rica». «Vaig comentar aquest cas com a exemple, per demanar ajuda al consistori de Lloret i aquest regidor em respon amb una denúncia» va criticar el president de la CSMS.

Declaració de Gracia al juny

Així, finalment serà el jutjat de Blanes qui portarà el cas, tot i que en un principi se'n va inhibir per competència territorial i el va traslladar al d'Arenys de Mar. «Estem molt contents que tiri endavant» va assegurar ahir Paulino Gracia, qui va avançar que «segurament» serà cridat a declarar a principis de juny. A més, Gracia va explicar també que ja s'han posat en contacte amb Catalunya Sí que es Pot, que «ja ha demanat explicacions al conseller (Toni Comín)». Ho van fer a través d'Albano Dante Fachin, qui forma part de la comissió de Salut. «Esperem que el cas arribi al Parlament, a través d'una pregunta o com sigui» va afegir Gracia.