El conductor begut i drogat que dilluns va matar una nena de 4 anys a Bonmatí i va fugir va declarar ahir davant un jutge de Santa Coloma de FarnersSanta Coloma de Farners que no va poder reaccionar a temps per evitar l'envestida mortal. L'home, que va donar positiu en drogues i va marcar 0,53mg/l d'alcohol en sang quan va ser detingut a casa seva, assegura que se sentia capacitat per conduir però no va poder esquivar la mare i la menor dels seus tres fills quan, segons va donar a entendre, aquests van envair el carril de circulació.

Alejandro Abadia Abella, de 39 anys i veí de Bescanó, va desmentir ahir al Jutjat d'Instrucció número 3 que hagués fugit en el mateix moment -eren les tres de la tarda. Afirma que va aturar la furgoneta per socórrer les víctimes, però, segons la seva versió, un testimoni de l'accident se li va abraonar per donar-li un cop de puny i, mentre el tenia al terra, li va clavar diverses puntades de peu, motiu pel qual va fugir. Els Mossos d'Esquadra el van detenir a casa seva trenta minuts després dels fets, sense que ell hagués trucat a la policia ni hagués avisat els serveis d'emergència per dir-los que havia atropellat una mare i la seva filla al quilòmetre 10,4 de la carretera que mena a la fàbrica Casademont, la GI-532.

El jutge va decidir ahir prorrogar la detenció del conductor homicida

El jutge va decidir ahir prorrogar la detenció del conductor homicida per tal de donar temps a la policia per ampliar l'atestat, que serà entregat aquest matí a primera hora. Ahir mancava informació rellevant per decidir si cal decretar l'ingrés a presó provisional del conductor, com sembla que sol·licitarà la Fiscalia, o deixar-lo en llibertat provisional.

Entre la informació que manca a l'atestat hi ha les fotografies de l'estat de la furgoneta i també cal determinar la posició de les víctimes i acompanyants a la carretera, indicar la velocitat a la qual circulava la furgoneta per veure si era superior a la permesa i identificar els testimonis que van poder veure l'accident o la furgoneta fugint, als quals també se'ls haurà de citar a declarar.

La mare atropellada segueix ingressada a l'hospital Santa Caterina de Salt, on va ser traslladada ahir. La seva evolució és favorable però els metges estan decidint si han d'intervenir-la per les fractures que presenta. Paral·lelament està rebent atenció psicològica.