Els socorristes de la piscina municipal de Sant Hilari Sacalm van salvar ahir al matí un home de 37 anys d'edat que va patir una parada cardiorespiratòria mentre estava fent classes de natació. Segons va informar ahir l'Ajuntament a través d'un comunicat, els treballadors de la piscina es van adonar que l'home, que estava submergint-se, no es movia i després de treure'l de la piscina amb l'ajuda d'alguns usuaris del complex municipal, van practicar-li un massatge cardíac per recuperar-li el pols, fet que li va salvar la vida.

Fins al lloc dels fets, s'hi van desplaçar una ambulància i diverses unitats de la policia local i l'helicòpter d'emergències mèdiques que va traslladar l'home a l'hospital Josep Trueta de Girona on es troba ingressat a la Unitat de Cures Intensives (UCI) en estat greu amb pronòstic reservat.

En aquest sentit, el consistori va puntualitzar que els treballadors de la piscina i la policia municipal han realitzat recentment cursos de primers auxilis i de protocols d'actuació en casos de parades cardiorespiratòries. «Aquest fet ha estat clau en les atencions que li han dispensat els socorristes en els primers instants», elogiava.