L'atropellament mortal d'una nena de 4 anys amb posterior fugida del conductor drogat i begut dilluns a Bonmatí és el cinquè accident de trànsit mortal de l'any d'aquesta tipologia. En aquest cas però, el conductor anava begut, drogat i ni es va aturar per socórrer. També va envestir la mare de la criatura que està ingressada en estat greu a l'hospital Trueta de Girona.

Durant el 2016 hi ha hagut cinc atropellaments amb resultat de mort. El primer va tenir lloc el 7 de gener a Montfullà i de fet va ser el primer accident de trànsit de l'any. Va perdre la vida un veí de Bescanó de 38 anys després d'estar ingressat a l'hospital. El van atropellar a la carretera de la Vergonya, a la N-141, al seu pas per Montfullà.

El segon sinistre viari d'aquestes característiques va ser a Olot, una ciutat que ha hagut de lamentar dos atropellaments mortals amb el que portem d'any. El primer va succeir el 10 de gener. Un veí de les Planes de 70 anys va morir a l'hospital Josep Trueta després que l'atropellessin a l'avinguda Santa Coloma d'Olot després de no poder superar les feride del sinistre.

L'altre accident de trànsit va ser el 20 de gener centre d'Olot. Només amb deu dies de diferència, un home de 47 anys va morir en ser atropellat de nit quan anava cap a l'estació d'autobusos. Corria pel carrer quan en travessar el va envestir un cotxe.

Ben aprop d'Olot, a Sant Joan de les Abadesses va produir-se un altre atropellament mortal. El 23 de febrer, un veí del poble de 86 anys va creuar la N-260 amb tanta mala sort que una furgoneta el va envestir. Els serveis d'emergències no el van poder remuntar.

Durant aquest any també hi ha hagut més atropellaments greus que sortosament no han acabat amb la vida de ningú.

Aquest és el cas del que va patir el ciclista José Antonio Escuredo el divendres passat. El medallista va patir lesions de gravetat en ser atropellat a la ciutat de Girona i el taxista va fugir. El dilluns el conductor del taxi va passar a disposició judicial i el jutge li ha retirat el carnet i està investigat per un delicte de conducció temerària, danys i lesions agreujades.