Un jurat popular serà l'encarregat de jutjar, a partir d'avui, l'acusat de matar a ganivetades el fillol d'un capellà en un pis de Blanes el 5 de desembre del 2013. Eulogio Sol Lumalang està acusat d'un delicte d'assassinat pel qual la fiscal i l'acusació particular demanen una condemna de 20 anys de presó. L'acusació pública vol que indemnitzi la mare de la víctima amb 90.000 euros mentre que l'acusació particular eleva la petició a 150.000. La defensa, en canvi, sol·licita una pena de 5 anys de presó i una indemnització de 76.000 euros.

Les acusacions sostenen que aquella tarda l'acusat va anar al pis on convivien la víctima i el rector. Poca estona després, va marxar a comprar un ganivet i, quan va tornar a l'habitatge situat al carrer Pau Casals, va començar a discutir amb la víctima per gelosia, perquè creia que li havia pres el seu lloc com a afillat del mossèn. Aleshores, per sorpresa, va treure el ganivet, va acorralar la víctima i li va assestar diverses ganivetades. Dues punyalades al tòrax li van causar la mort.

El judici contra l'acusat d'assassinar a ganivetades el fillol de l'aleshores rector de Riells del Montseny, Jaume Reixach, se celebrarà a la secció tercera de l'Audiència de Girona i començarà amb la tria del jurat popular, que s'encarregarà d'emetre el veredicte. Avui a la tarda, es desplaçaran en comitiva fins al lloc del crim per fer una inspecció ocular. Les declaracions no començaran fins dilluns. La previsió és que l'acusat declari al final de tot, dimecres, just abans de les conclusions i els informes. Segons el guió, dijous entregaran l'objecte del veredicte al jurat popular, que es retirarà a deliberar la seva decisió del cas.