El ple de Lloret de Mar va aprovar ahir una moció en la qual insten la direcció de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS) a no cobrar per la utilització de les butaques a l'Hospital de Blanes -a cinc euros la nit-i per demanar a la Generalitat que doni instruccions a aquest ens perquè els serveis essencials deixin de ser de pagament.

Inicialment, la moció presentada per ICV-EUiA i A Lloret Sí es Pot -i que va ser aprovada en el ple de Blanes- demanava la dimissió del president de la CSMS, Albert Fernández, i de la gerent Núria Constans, però finalment es va aprovar, per 18 vots a favor i 3 en contra (ICV-EUiA i A Lloret Sí es Pot) l'esmena que no recull aquest punt. Cal recordar que aquests dos grups municipals van denunciar fa uns quinze dies que la Corporació passés de no pagar res per tenir aquestes butaques per als acompanyants a pagar 38.350,24 euros per al lloguer durant cinc anys a l'empresa Decam Llits Abatibles SL amb una opció de compra que al final suposaria un valor total de 81.305,22 euros.

«És vergonyós. És un pas més a la privatització de la sanitat pública i Antoni Comín (conseller de sanitat) ho està permetent» ,va criticar el portaveu de A Lloret Sí es Pot, Paulino Gracia qui es va mostrar en desacord amb el fet de no demanar la dimissió de la direcció. «Fa anys que haurien d'haver plegat» va afegir. Per la seva part el regidor d'ICV-EUiA, Javier Rodríguez Pacios, va justificar aquesta demanda dient que és la direcció qui «ha actuat malament fent pagar dos cops el mateix servei» i que per tant cal exigir «responsabilitats polítiques».

«Per molt que demanem que pleguin no ho faran» va dir el regidor no adscrit Enric Martínez, qui va afegir que el que cal fer és «actuar» i que la Generalitat «posi fil a l'agulla» perquè «és inadmissible fer negoci» amb un aspecte com aquest. Una opinió compartida pel regidor d'ERC (a l'equip de govern) Jordi Orobitg, qui va remarcar la «immoralitat» que suposa que un acompanyant hagi de passar moltes hores a l'Hospital «en condicions molt deficients i pagant per tenir unes mínimes comoditats». «El problema és que hi hagi un negoci», va denunciar. Igual de contundents van ser els socialistes. «Estem cansats d'escoltar com es tracten d'una manera vexatòria les persones. És un no parar», va dir el regidor Antonio Lorente.

Finalment, l'alcalde, Jaume Dulsat (CDC) va recordar que en el Consell Rector de la CSMS, ell «defensa» el que s'aprova en el ple de Lloret.