L'olor sovint delata les plantacions de marihuana. Però en aquest cas, no va ser la ferum, sinó la precarietat de la instal·lació elèctrica que feia créixer la droga, i que va acabar originant un curtcircuit. L'incendi al mas de Vilobí d'Onyar, que està a tocar de la Gi-533, es va declarar aquest dilluns pels voltants de tres quarts de cinc de la tarda. Una trucada al 112 va alertar als Bombers que s'estava cremant part de la casa. El fum i les flames afectaven la part superior de l'habitatge.

Els Bombers van anar a apagar el foc i, de seguida, van sentir fortor de marihuana. Això els va fer desconfiar que hi havia una plantació a la casa. Les seves sospites es van confirmar quan van veure que la llum estava punxada i que en una de les habitacions de la planta baixa hi havia tot d'estris per facilitar el creixement de la droga (ventiladors, tubs, làmpades, etc.).

Els Bombers van apagar l'incendi però, a causa dels desperfectes, van aconsellar que no s'entrés al mas fins al dia següent. Dimarts, amb el permís de l'arquitecta municipal i el vistiplau dels Bombers, els Mossos d'Esquadra van accedir a l'habitatge. A dins, hi van trobar fins a 720 plantes de marihuana. Per tot plegat, els Mossos d'Esquadra van denunciar l'inquilí del mas. A l'home se l'està investigant per un delicte contra la salut pública i un altre de defraudació de fluid elèctric.