Un antic membre de PIC (Plataforma Independent per Caldes) ha passat a formar part de l'Ajuntament de Caldes de Malavella com a edil no adscrit, en substitució d'una regidora d'aquesta formació, Anna Sàbat, qui ha deixat el càrrec per motius personals. Es tracta de Dani Sancho, qui anava de número quatre a la llista electoral d'aquest grup municipal, el qual va abandonar el setembre passat per «trifulgues internes».

Una situació que ha dolgut al partit independent perquè, segons expliquen en un comunicat, «en condicions normals, la persona que la substituís com a regidor hauria de ser un integrant de la PIC». «Des d'un punt de vista estrictament legal li ha tocat ser regidor, és cert, però no pot representar els ciutadans que ens van donar la confiança per representar-los a l'Ajuntament», assegura el partit, qui precisa que, tot i que se li va demanar que deixés l'acta de regidor, «ell s'hi ha negat i això ens ha dolgut molt».

Per la seva part, Sancho va defensar ahir que no hi renunciarà perquè vol seguir «involucrant-se i treballant per al poble». Segons va explicar l'edil no adscrit, el seu trencament amb el grup de l'oposició es va produir fa un any en una reunió celebrada després de les eleccions municipals. «Era la segona derrota i es va decidir que calia renovar els caps visibles, que eren Anna Sàbat i Joan Colomer», va explicar Sancho, qui va afegir que es va produir una «trifulga de ca l'ample» i que «van plegar la meitat» dels membres del partit, inclòs ell mateix.

A més, el nou regidor caldenc també va constatar que tenia «mala relació» amb Colomer perquè a aquest «li tocava els nassos» que col·laborés amb diverses activitats culturals organitzades per l'equip de govern (CiU). «La PIC no col·labora en gairebé res al poble, i jo estic molt involucrat amb les associacions locals i això no els anava bé», afegia Sancho, qui va precisar que, de moment, no té intenció d'unir-se a cap altra formació política municipal.