La CSMS va ingressar uns 21.000 euros el 2015 pels dentistes privats de Lloret

El grup municipal de A Lloret sí, es Pot critica que segueixen «sense saber» on inverteix aquests ingressos la Corporació de Salut

06.06.2016 | 07:15
La CSMS va ingressar uns 21.000 euros el 2015 pels dentistes privats de Lloret

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS) va ingressar durant l'exercici de 2015, un total de 20.774,99 euros provinents del servei d'odontologia complementari que presta l'empresa privada Residencia Esfera Salud, S.L. als centres d'atenció primària (CAP) del centre i del Rieral a Lloret de Mar. Aquesta dada es va donar a conèixer ahir en una resposta parlamentària del conseller de Salut, Toni Comín, al grup de Catalunya Sí que es Pot, que sol·licitava saber -entre altres- els ingressos que rep la Corporació pel règim de lloguer o l'ús d'espais pels serveis d'odontologia privats o el seu procediment d'adjudicació.
Segons s'exposa en el document, l'adjudicació del contracte a l'empresa privada -que presta el servei des del 7 de gener de 2014- es va fer a través d'un «procediment negociat» amb la CSMS perquè el concurs obert «va quedar desert». Així mateix, el conseller assegura que en les condicions del ?contrac?te «no hi figura cap cànon ni cap contraprestació» pel lloguer o utilització dels espais. «Només s'especifica que s'ha de reinvertir els beneficis obtinguts en la mateixa CSMS» afegeix la resposta. Una retribució que aquest ens va establir en el 50% i que va suposar el 2015, un ingrés net de 20.774,99 euros, el doble de 2014 quan va ser de 9.938,20 euros. Uns ingressos que -segons el text- han estat «comptabilitzats com a ingressos generals» de la institució i han «format part del compte d'explotació» de Corporació de Salut.

Decepció d'A Lloret sí, es Pot
Aquesta resposta no ha acabat de satisfer, però, el grup municipal A Lloret Sí, es Pot, el qual ha realitzat aquesta demanda en diverses ocasions. «Diuen el que creuen convenient però no responen a les nostres preguntes» lamentava ahir el regidor, Paulino Gracia, fent referència tant al Govern català com el lloretenc. «En l'últim ple vam fer dues preguntes sobre aquest tema a l'alcalde (Jaume Dulsat) que forma part del Consell Rector i encara estem esperant una resposta» afegia. A més, Gracia va subratllar que tot i que ara almenys han pogut conèixer l'ingrés que suposa aquest servei per la Corporació, segueixen «sense saber on van aquests diners, on són els contractes -amb Residencia Esfera Salud, S.L.- o quina duració tenen». «Estem investigant qui són els propietaris d'aquesta empresa perquè no ens faciliten cap informació» va subratllar Gracia, qui va afegir que «seguiran insistint» per aconseguir respostes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema