La fiscal demana investigar el mossèn Jaume Reixach per tràfic de drogues

El jurat popular declara culpable d'homicidi amb abús de superioritat l'home que va matar el «fillol» del capellà a Blanes

06.06.2016 | 07:15

CRIM A CASA DEL MOSSÈNEl tribunal popular ha declarat provat que el filipí Eulogio Lumalang Sol és culpable d'un delicte d'homicidi amb abús de superioritat i amb l'atenuant molt qualificat de drogoaddicció i un atenuant simple d'obcecació per haver matat a ganivetades el «fillol» del mossèn de Riells del Montseny, la tarda del 5 de desembre de 2013. La fiscal ha demanat que al sacerdot se l'investigui per tràfic de drogues.

«Les drogues passen factura» era un conegut lema del Pla Nacional Sobre Drogues que s'ha demostrat cert en el cas del mossèn de Riells del Montseny, Jaume Reixach, qui serà investigat per un delicte de tràfic d'estupefaents després de confessar durant el judici per l'homicidi del seu «fillol» que consumia, comprava i compartia metaamfetamina amb l'homicida. La fiscal, Sandra Fagil, va sol·licitar ahir deduir-li testimoni de particulars, una vegada es va dissoldre a l'Audiència Provincial de Girona, el jurat popular que acabava de declarar provat que el filipí Eulogio Lumalang Sol va matar a ganivetades el brasiler «Keko» Odycleidson Moraes do Nascimiento, el 5 de desembre de 2013 al pis que el capellà té a Blanes.

El veredicte del jurat popular en relació amb el crim es va fer públic ahir a la tarda i va quedar acreditat que l'acusat és culpable d'un delicte d'homicidi amb abús de superioritat però amb un atenuant molt qualificat de drogoaddicció i un atenuant simple d'obcecació, cosa que podria suposar-li una condemna mínima de cinc anys de presó, dels quals ja n'hauria complert la meitat i estaria a les portes d'obtenir la llibertat condiciona.

Per al tribunal del jurat, que ha emès un veredicte gairebé unànime, ha quedat provat que l'acusat es va dirigir al pis del mossèn el dia dels fets i una vegada allà va entrar al lavabo i en sortir es va trobar amb la víctima i van iniciar una discussió «que va passar ràpidament de les paraules als fets» i, en un moment donat, la víctima va aconseguir agafar el ganivet que l'acusat havia deixat dins una bossa en una lleixa, «essent que l'acusat va aconseguir hàbilment arravatar-li» l'arma abans que pogués ser utilitzada contra la seva persona. Tenint el filipí el ganivet a la mà ambdós «van avançar progressivament fins l'habitació de la víctima» on Lumalang li va clavar diverses ganivetades sent plenament conscient que podia matar-lo, com bé va declarar l'agressor durant el seu interrogatori.

L'afectació per les drogues resulta inqüestionable per al tribunal, que a més ha decidit que es tingui en compte com un atenuant molt qualificat, perquè durant el visionat de les imatges de la reconstrucció dels fets que va fer Lumalang en ser detingut se'l veu completament absent. Val a dir que el mossèn va reconèixer el consum; i hi ha uns informes mèdics de l'Institut d'Assistència de Blanes que acrediten la visita del filipí pels seus problemes amb el crack. Per tot, declaren provat que a causa del consum esporàdic de shabú però «perllongat en el temps durant uns 15 anys» va desenvolupar una «addicció a la referida substància psicotròpica, que patia en el moment dels fets i que afectava, disminuint-les molt significativament, les seves capacitats intel·lectives i volitives».

El veredicte també ha tingut en compte com a atenuant el «neguit» i l'«abatiment» que les bromes de la víctima provocaven en l'acusat, que passava per un sot vital a causa de l'«estretot econòmica» i temia que el jove brasiler li arrebassés la posició que ell tenia amb el mossèn fins al 2010, quan Kekeo Moraes va arribar a casa del sacerdot, amb 18 anys.

L'única discrepància entre els membres del jurat va ser en relació amb la possibilitat que l'acusat sol·liciti l'indult parcial de la condemna que se li imposi. Es va aprovar per la mínima -5 vots a favor i 4 en contra-. El cas ha quedat vist per a sentència.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Més d´un segle endolcint la Cellera

Tanca la Pastisseria Vila, després de 111 anys d'història i tres generacions familiars

La justícia autoritza el govern de Lloret a obrir el camí de ronda a Can Juncadella

La justícia autoritza el govern de Lloret a obrir el camí de ronda a Can Juncadella

Tancat des de l'any 2009, el consistori té ara 15 dies per recuperar aquest tram d'ús públic que...

Un pare de Blanes denuncia que la seva exparella té «segrestada» la seva filla de 8 anys a Rússia

Assegura que no veu la nena des del gener i carrega contra els jutjats perquè ja els va advertir...

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

El director de la instal·lació creu que els primers guanys es podrien notar a partir del 2020

Vidreres obté una subvenció d´uns 1.900 euros per comprar una pala llevaneus

L'Ajuntament de Vidreres ha obtingut una subvenció de 1.853,44 euros de la Diputació de Girona,...

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

El Consell Comarcal de la Selva va iniciar ahir la distribució de lots de productes de...

Enllaços recomanats: Premis cinema