Els investigadors dels Mossos d'Esquadra han explicat que, just després del crim del 5 de desembre 2013, l'acusat estava en estat de "xoc" i assegurava que "sentia veus" de familiars. Aquest dimarts han declarat a l'Audiència de Girona els agents que van arribar primers al pis, els que van detenir poca estona després a Eulogio Sol Lumalang dins el seu cotxe i els que es van encarregar de la investigació. Segons han detallat, van haver d'aturar la primera declaració que van prendre l'acusat perquè deia "coses inconnexes i incoherents". "Només deia que estava fart de la situació, però no detallava quina situació, alguna cosa sobre la seva filla, també parlava de follar i deia que sentia veus dels seus familiars", ha exposat un dels agents. L'acusat s'enfronta a 20 anys de presó per assassinat.

Tercera jornada del judici contra l'acusat d'assassinar a ganivetades un jove al pis d'un mossèn a Blanes. Aquest dimarts al matí han declarat els Mossos d'Esquadra i està previst que a primera hora de la tarda declari el capellà.

Segons han explicat els agents d'investigació, un cop rebuda la trucada alertant d'una baralla amb un ferit per arma blanca, quan van arribar al pis ja van trobar el jove mort estès a terra. Després, va començar la recerca del sospitós, a qui el mossèn va identificar amb noms i cognoms i aportant una descripció física. Una patrulla que va anar a casa del sospitós el va trobar dins el seu cotxe, que estava aparcat al carrer. "Estava assegut al seient del copilot, estava com absent, catatònic, com en estat de xoc", han detallat.

Quan li van preguntar si era Eulogio Sol Lumalang va respondre que sí i, seguint les indicacions dels agents, va baixar del vehicle i no es va resistir a la detenció. Durant les indagacions policials, van començar a prendre-li declaració per saber què havia passat. Segons els agents, tot i que primer semblava comprendre bé el que li preguntaven, aviat van haver de parar l'interrogatori perquè va començar a dir "incoherències".

Els investigadors han explicat que va ser capaç d'explicar que havia començat a discutir amb la víctima, que el jove el va empènyer i que aleshores ell va treure un ganivet que havia comprat poca estona abans i que duia en una bossa de plàstic i el va apunyalar. A l'escena del crim, van trobar la bossa de plàstic amb l'embolcall del ganivet nou. Tenien empremtes de l'acusat.

A l'hora d'esclarir els motius del crim, els investigadors ressalten que van començar les incoherències. Va dir que estava "molt fart" d'una situació que no va ser capaç d'explicar però també va apuntar a algun problema amb la seva filla i va relacionar-ho tot plegat amb unes relacions sexuals.

A més, va afegir que "sentia veus" dels seus familiars, sobretot del seu germà, i que solia passar-li després de consumir 'shabú', una metamfetamina que havia pres el dia abans del crim. Tot i això, va assegurar que aquell 5 de desembre del 2013 no havia consumit res (només ho havia fet el dia abans) i que només havia pres una cervesa.

Eulogio Sol Lumalang s'enfronta a una pena de 20 anys de presó per assassinat, que li demanen fiscalia i acusació particular. La defensa considera que és un homicidi amb una atenuant molt qualificada de drogoaddicció i una atenuant d'obcecació. Demana una condemna de 5 anys de presó. El cas es jutja per la via del jurat popular.