La Generalitat crearà una comissió per millorar ambientalment la C-32

Hi haurà representació dels municipis afectats, va exposar ahir el conseller Rull a una delegació de Blanes

10.06.2016 | 07:21
Un moment de la reunió d´ahir entre els blanencs i Rull.

Representants de l'Ajuntament de Blanes i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, van reunir-se ahir al Parlament de Catalunya arran de la petició del consistori blanenc en compliment d'un acord plenari que va culminar el procés participatiu sobre el projecte de prolongació de la C-32. La delegació blanenca la va encapçalar l'alcalde, Miquel Lupiáñez (PSC), que va lliurar la Memòria del Procés Participatiu a Josep Rull. I el van acompanyar el primer tinent d'alcalde, Quim Torrecillas (CDC); Marian Anguita (ICV-EUiA); Albert Sanz (ERC); Sergi Atalaya (Ciutadans); Lluís Yubero (Batega per Blanes) i Jaume Pujadas (CUP), que lluïa la característica samarreta de la Plataforma Aturem la C-32.

Durant la trobada, el conseller va avançar el compromís del govern català de crear una Comissió Pública amb el territori, oberta i participativa, on també hi haurà representants polítics i tècnics de Blanes, Lloret, Tossa, Tordera i Palafolls, principalment. L'objectiu serà elaborar un paquet de millores mediambientals complementàries a l'actual projecte de prolongació de la C-32. Aquesta comissió ha de posar-se en marxa entre finals de juny i principis de juliol.

Respecte el procés participatiu que va impulsar l'Ajuntament de Blanes i que va culminar amb la consulta popular del 17 d'abril, Rull el va posar en valor i va explicar que el respecta, però també va remarcar que, a causa de la baixa participació registrada, el govern català ha pres la decisió de tirar endavant el projecte.

El calendari, doncs, per iniciar la Comissió Pública, respondre les al·legacions presentades contra la C-32 i, finalment, aprovar el projecte de prolongació. En aquest sentit, les obres començaran la tardor d'aquest 2016 i es podran allargar durant dos anys, amb un cost que superarà els 65 milions d'euros.

Per últim, respecte als peatges, el conseller va afirmar que la Generalitat no vol prorrogar-los amb l'actual concessionària més enllà de l'any 2021, quan expira l'actual període de concessió. Al terme de la trobada, l'alcalde de Blanes va avançar la intenció de reunir-se amb la Plataforma Aturem la C-32 per informar-los sobre el que es va tractar ahir.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema