El Jutjat d'instrucció número 1 de Santa Coloma de Farners ha enviat a presó nou dels integrants del clan de narcotraficants ubicat a la Selva que els Mossos d'Esquadra va desarticular dilluns. El jutge els imputa delictes de pertinença a grup criminal, tràfic de drogues i defraudació de fluid elèctric. Els Mossos van arrestar, en total, quinze sospitosos de formar part d'una xarxa dedicada a cultivar i traficar amb marihuana. Van fer nou entrades i escorcolls a cases de les urbanitzacions Vallcanera de Sils, Can Fornaca de Riudarenes i també a Girona ciutat. Ahir dimecres, tretze dels detinguts van passar a disposició judicial (dues de les detencions van quedar sense efecte). Els altres quatre arrestats van sortir en llibertat provisional.

El cas segueix sota secret de sumari perquè la investigació segueix oberta i no es descarten noves detencions relacionades. Alguns dels detinguts que van prestar declaració asseguren que tenien els garatges de les finques rellogats a terceres persones i que desconeixien que hi hagués els cultius de marihuana localitzats per la policia.

Durant l'operatiu policial, els Mossos d'Esquadra van comissar més de 5.000 plantes de marihuana i van intervenir ventiladors, làmpades i fertilitzant que els traficants feien servir per als cultius.

Els Mossos d'Esquadra feia temps que seguien la pista d'aquest grup perquè sospitaven que estava perfectament organitzat, amb un líder que s'encarregava de distribuir els cultius i gestionar el tràfic de la droga. La resta de membres de la banda se centraven a tenir les plantacions d'interior de marihuana, que servien per abastir la xarxa.