Una vegada el jurat va emetre el seu veredicte, les parts van haver de formular la petició de pena de presó en funció del que s'havia declarat provat. El cas es va començar a jutjar com un assassinat, pel qual les acusacions demanaven 20 anys de presó però l'evolució del judici va provocar que els fets només es veiessin com un homicidi, de manera que el jurat només va haver de decidir sobre agreujants i atenuants.

El veredicte considera que l'acusat tenia una drogoaddicció molt acusada, cosa que jurídicament es converteix en un atenuant molt qualificat que permet rebaixar un grau la pena de l'homicidi. Si per homicidi es preveu una forquilla de 10 a 15 anys de presó, baixar un grau el situa en una franja de 5 a 10 anys.

L'abús de superioritat es preveu com un agreujant en el delicte d'homicidi però, en el present cas, el jurat popular ha considerat provat que hi ha una obcecació, de manera que un i altre podrien compensar-se.

Això va provocar que la fiscal, Sandra Fagil, sol·licités una pena de 10 anys de presó per a l'acusat. L'acusació particular, Mireia Figa, va elevar la petició a 12 anys i sis mesos de presó perquè considera que l'obcecació pot no ser entesa com un atenuant i sí com el mòbil del crim -d'aquesta manera no es compensaria l'abús de superioritat-. L'advocat defensor, Manel Mir, manté invariable la seva petició inicial de cinc anys de presó per a l'acusat.

Pel que fa a la possibilitat de sol·licitar l'indult, només s'hi han mostrat favorables la fiscal i la defensa, sempre que s'hagi complert més de la meitat de la pena.

D'altra banda, el Bisbat de Girona ha apartat aquesta setmana mossèn Jaume Reixach de totes les seves activitats litúrgiques -estava jubilat però oficiava a les Monges Franceses de Lloret.