El claustre de l'escola Sant Jordi de Sant Julià de Llor i Bonmatí va iniciar, la setmana passada, una recollida de fons per ajudar la família de Khadiha Challam, la menor de quatre anys que va morir atropellada el passat 16 de maig a Bonmatí per un conductor begut i drogat.

Segons van explicar ahir fonts de l'escola on acudia la petita, la iniciativa va sortir del mateix claustre del centre escolar, arran sobretot, de les reiterades demandes dels pares per "col·laborar i ajudar la família en tot el que puguin necessitar". D'aquesta manera, s'han repartit guardioles a set punts d'arreu del municipi, on es podran fer donatius fins a finals de mes, moment en el qual, l'escola farà entrega del fons recollits a la família de la menuda.

Khadiha Challam va ser atropellada mortalment per Alejandro Abadia Abella, un veí de Bescanó de 39 anys, que va fugir després dels fets, i que en el moment de la detenció va donar positiu en drogues i un resultat de 0,53mg/l en la prova d'alcoholèmia.

La petita, juntament amb la seva mare de 46 anys -que va resultar ferida a causa de l'atropellament- i dos germans més, caminava correctament pel voral de la carretera tornant del camí dels horts quan, a les tres de la tarda, el conductor les va envestir i va seguir el seu camí sense aturar-se a socórrer-les. A l'home, que es troba en presó provisional sense fiança, se li imputen sis delictes: el d'homicidi per imprudència, lesions, conducció temerària, conducció sota els efectes de l'alcohol i substàncies psicotròpiques i omissió del deure de socors.