Sant Hilari reconeix que ha patit "problemes econòmics" el primer any de mandat

El PIG assegura que ha estat "intens" a causa dels "canvis" introduïts i la retallada en el pressupost

14.06.2016 | 15:30

L'equip de govern de Sant Hilari Sacalm (Partit Independent de Les Guilleries, PIG) que governa amb majoria absoluta a l'Ajuntament va reconèixer ahir, en la valoració del primer any de mandat, que ha sigut "molt intens a causa dels canvis que han introduït i als problemes econòmics a què s'han hagut d'enfrontar", entre els quals la retallada d'un 21% (uns 327.000 euros) del pressupost d'aquest 2016, que ha baixat a 5.470.000 euros respecte a l'inicial de l'any anterior, que era de 5.707.000 euros. Una mesura aplicada, segons va explicar el consistori en el seu moment, per pal·liar l'alt nivell d'endeutament.

En aquest balanç, el PIG també va destacar els objectius assolits durant aquest primer any de govern, entre els quals hi ha la redacció d'un nou Pla Director de Participació Ciutadana i la convocatòria de xerrades i reunions de barri; l'adequació dels espais per fer-los més respectuosos amb l'entorn; o la dinamització empresarial activant el viver empresses AQUA amb noves tècniques de networking i creant una zona de coworking per afavorir sinergies i intercanvis entre empreses i joves emprenedors de la comarca.

Entre els projectes de futur més pròxims l'alcalde, Joan Ramon Veciana, va remarcar els projectes de recollida de residus porta a porta, fer una xarxa de calor amb biomassa per alimentar el Casal d'avis, Can Rovira, la Cooperativa, la Casa de Cultura i la Biblioteca i la millora de la zona d'autocaravanes. També es preveu fer una zona d'acampada.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema