Ensurt de matinada a la factoria tèxtil Nylstar de Blanes. Cinc lladres, quatre d’ells encaputxats, van entrar a robar la matinada de diumenge a dilluns i, per poder-ho aconseguir, van assaltar el vigilant de seguretat. Els delinqüents van agafar-lo per sorpresa i el van lligar amb les seves manilles. Els lladres van estar una bona estona per les instal·lacions de l’avinguda de l’Estació de Blanes. El seu objectiu era la caixa forta. Van aconseguir extreure uns 600 euros.

L’Àrea d’Investigació Criminal (AIC) dels Mossos a Girona investiguen els fets i la mateixa matinada ja van anar fins a la fàbrica un cop el vigilant de seguretat els va haver alertat. La policia científica s’hi va desplaçar el dilluns al matí i va estar buscant pistes que els puguin portar cap als assaltants.

Amenaces

El succés va tenir lloc al voltant de les dues de la matinada. El vigilant estava fent la seva ronda habitual quan se li van presentar cinc homes, quatre d’ells encaputxats, equipats amb objectes contundents -com bats i destrals. El van amenaçar i el van lligar amb les manilles que el mateix vigilant porta en el seu equipament habitual. El van tenir així durant l’estona que van estar voltant i revisant la fàbrica sense robar res més. En algun moment, un dels lladres va anar amb el vigilant i fins i tot li va donar aigua. No van emprar la violència contra ell.

Els homes parlaven en castellà i, segons van denunciar els afectats, semblaven ciutadans romanesos.

Els lladres van aconseguir robar diners de la caixa forta i es van estar una bona estona a la fàbrica. Després d’obtenir el botí que desitjaven, van tornar cap al vigilant de seguretat i li van treure les manilles. Segons fonts properes al cas, el van amenaçar i li van dir que no truqués la policia fins al cap d’una bona estona.

Els Mossos van rebre la trucada del vigilant de seguretat pels volts de les quatre de la matinada i s’hi van desplaçar. Van estar atenent el vigilant i van buscar els lladres per la zona. L’endemà hi va tornar l’AIC per buscar pistes, que va comprovar com havien inutilitzat les càmeres de vigilància i havien buidat la caixa, entre altres. Els Mossos investiguen el robatori.

La fàbrica Nylstar ha estat notícia els últims temps pels problemes econòmics i els ERO (Expedient de Regulació Temporal) que han hagut d’iniciar des de l’empresa. El mes de març en va presentar un que va enviar a l’atur 175 treballadors per un màxim de quatre mesos.