Carreguen contra Rull per la seva resposta al «no» de la consulta de la C-32

Asseguren que la creació d'una comissió pública que ha d'elaborar millores ambientals a un estudi «caducat» és «elevar la burla a l´insult»

17.06.2016 | 12:51

La plataforma Aturem la C-32 va carregar ahir contra el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Josep Rull, de qui asseguren que ha elevat «la burla a l’insult» en la seva resposta al «no» al projecte de prolongació de la C-32, obtingut en la consulta popular celebrada el 17 d’abril passat a Blanes i Lloret de Mar.

En una reunió celebrada entre Rull i una delegació de l’Ajuntament de Blanes al Parlament català el 9 de maig passat, el conseller es va comprometre a crear una comissió pública amb el territori, oberta i participativa, amb l’objectiu d’elaborar un paquet de millores mediambientals complementàries a l'actual projecte de prolongació d’aquesta via. «Volem recordar que els estudis complementaris en base a un estudi d’impacte ambiental caducat i fora de la llei és elevar la burla a l'insult» va criticar ahir la plataforma mitjançant un comunicat. «Feia temps que no veiem tants eufemismes i compromisos demagògics en una resposta oficial a un ajuntament, i a una ciutadania que pateix i té neguit pels anuncis d'un projecte que posa, com a mínim, en dubte solucionar un problema de mobilitat sense malmetre els nostres boscos» afegia l’entitat.

A més, aquesta plataforma contrària al projecte, va lamentar que s’hagi desaprofitat «el procés de participació» i que fins al darrer moment, s’hagin «imposat els posicionaments dels partits, fregant la burla» a la ciutadania que va participar en la votació. En aquest sentit, l’entitat va carregar també contra els polítics de l’Ajuntament de Blanes que, asseguren, «han estat incapaços de portar el No» del procés a la Generalitat «de manera contundent, inequívoca i amb unitat». «L’acta de la reunió evidencia que cada partit va voler dir la seva» va subratllar.

D’altra banda, la plataforma va criticar que la Generalitat no té «voluntat de canviar el conveni signat el març de 2015 amb Abertis» que preveu l’opció d'allargament de la concessió de peatges, tot i les declaracions fetes per Rull fa un parell de setmanes en les quals assegurava que la Generalitat no prorrogarà les concessions dels peatges de la C-32 al Maresme quan finalitzi el 2021. Segons l’entitat, les declaracions del conseller no són «coherents amb el conveni signat el 2015» perquè en aquest acord es «deixa la porta oberta» a una renovació de la concessió d’aquesta autopista.

Noves accions a l’estiu
De moment, la plataforma Aturem la C-32, ja ha demanat poder formar part de la comissió pública que ha d’elaborar millores mediambientals complementàries i va anunciar que dura a terme noves accions durant el període estival, a Blanes, Lloret i Tossa «coincidint en els moments de més afluència a la zona de la Selva marítima».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Puigdemont serà nomenat Confrare d´Honor de la Festa de la Ratafia de Santa Coloma de Farners

La capital de la Selva celebrarà la 35a edició de la festa del 10 al 13 de novembre.

CiU de Tossa demana que es suspengui cautelarment la consulta del port

CiU de Tossa demana que es suspengui cautelarment la consulta del port

Aporta un dictamen d'un catedràtic de la UdG que considera que el conveni signat entre...

L´escriptor Vicenç Villatoro, nou president del Jurat dels Premis Recvll de Blanes

L´escriptor Vicenç Villatoro, nou president del Jurat dels Premis Recvll de Blanes

L'actual director del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona s'estrenarà al jurat en la 53a...

Caldes preveu licitar les obres del Tourist Club a principis del 2017

Caldes preveu licitar les obres del Tourist Club a principis del 2017

Les actuacions estan pressupostades en uns 3,5 milions d'euros, que pagaran els veïns

Senglars Mariners

Senglars Mariners

"Fa pocs dies, tres joves exemplars van fer una excursió fins a les mateixes instal·lacions del...

Declaren injustificat traslladar a 30 quilòmetres una caixera de Blanes

Una sentència ha declarat injustificat el trasllat d'una caixera d'un supermercat Condis de...

Enllaços recomanats: Premis cinema