Santa Coloma vol demanar la cessió de sis pisos socials a la Generalitat

El govern municipal portarà aquesta petició a votació en el ple del pròxim dilluns

19.06.2016 | 07:37

L'equip de govern de Santa Coloma de Farners (ERC-MES) vol demanar a l'Agència de l'Habitatge de Catalunya que cedeixi sis pisos a l'Ajuntament per destinar-los a emergències socials. Segons va avançar ahir l'alcalde, Joan Martí (ERC) es tractaria de mitja dotzena de pisos repartits en dos blocs ubicats al carrer Francesc Moragas. "Són habitatges que ja existeixen però que, actualment, estan gestionats per la Generalitat dins la Taula d'emergència" va explicar el batlle colomenc. "Com que la gestió es fa a nivell de tot Catalunya, a vegades per exemple, es deriven persones d'Arbúcies a Santa Coloma i a la inversa" afegia.

Per això ara, el govern municipal ha decidit demanar-ne la cessió per poder gestionar aquestes situacions directament. "L'Ajuntament disposa d'un pis rehabilitat de lloguer social situat al carrer mossèn Benet, però hi ha moltes demanades de persones en situacions d'emergència que no podem atendre" remarcava Martí, qui precisava que aquests sis pisos permetrien "pal·liar" aquestes urgències socials de manera "immediata" perquè serien d'estades de curta durada.

Abans però, hauran de sotmetre aquesta petició a votació en el ple del pròxim dilluns. "Creiem que ens donaran suport tots els grups municipals" va assenyalar l'alcalde republicà.

Nova pròrroga de cessió
D'altra banda, durant el ple, també portaran un cop més a votació, la pròrroga de la cessió d'un terreny de més de 5.000 metres quadrats -ubicat en el sector B2, a la part de baix del carrer Moragas- al Departament de Justícia de la Generalitat, perquè hi pugui construir els nous jutjats. "Sabem que la seva prioritat no és construir un nou edifici, sinó buscar un espai de lloguer" va explicar Martí qui va afegir que volen fer la prorroga per "si canvien les condicions". Aquesta renovació de la cessió ja es va fer el 2013, i en cas d'aprovar-se la nova prorroga seria fins al 2019.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Senglars Mariners

Senglars Mariners

"Fa pocs dies, tres joves exemplars van fer una excursió fins a les mateixes instal·lacions del...

Declaren injustificat traslladar a 30 quilòmetres una caixera de Blanes

Una sentència ha declarat injustificat el trasllat d'una caixera d'un supermercat Condis de...

Més d´un segle endolcint la Cellera

Tanca la Pastisseria Vila, després de 111 anys d'història i tres generacions familiars

La justícia autoritza el govern de Lloret a obrir el camí de ronda a Can Juncadella

La justícia autoritza el govern de Lloret a obrir el camí de ronda a Can Juncadella

Tancat des de l'any 2009, el consistori té ara 15 dies per recuperar aquest tram d'ús públic que...

Un pare de Blanes denuncia que la seva exparella té «segrestada» la seva filla de 8 anys a Rússia

Assegura que no veu la nena des del gener i carrega contra els jutjats perquè ja els va advertir...

Enllaços recomanats: Premis cinema