L'equip de govern de Santa Coloma de Farners (ERC-MES) vol demanar a l'Agència de l'Habitatge de Catalunya que cedeixi sis pisos a l'Ajuntament per destinar-los a emergències socials. Segons va avançar ahir l'alcalde, Joan Martí (ERC) es tractaria de mitja dotzena de pisos repartits en dos blocs ubicats al carrer Francesc Moragas. "Són habitatges que ja existeixen però que, actualment, estan gestionats per la Generalitat dins la Taula d'emergència" va explicar el batlle colomenc. "Com que la gestió es fa a nivell de tot Catalunya, a vegades per exemple, es deriven persones d'Arbúcies a Santa Coloma i a la inversa" afegia.

Per això ara, el govern municipal ha decidit demanar-ne la cessió per poder gestionar aquestes situacions directament. "L'Ajuntament disposa d'un pis rehabilitat de lloguer social situat al carrer mossèn Benet, però hi ha moltes demanades de persones en situacions d'emergència que no podem atendre" remarcava Martí, qui precisava que aquests sis pisos permetrien "pal·liar" aquestes urgències socials de manera "immediata" perquè serien d'estades de curta durada.

Abans però, hauran de sotmetre aquesta petició a votació en el ple del pròxim dilluns. "Creiem que ens donaran suport tots els grups municipals" va assenyalar l'alcalde republicà.

Nova pròrroga de cessió

D'altra banda, durant el ple, també portaran un cop més a votació, la pròrroga de la cessió d'un terreny de més de 5.000 metres quadrats -ubicat en el sector B2, a la part de baix del carrer Moragas- al Departament de Justícia de la Generalitat, perquè hi pugui construir els nous jutjats. "Sabem que la seva prioritat no és construir un nou edifici, sinó buscar un espai de lloguer" va explicar Martí qui va afegir que volen fer la prorroga per "si canvien les condicions". Aquesta renovació de la cessió ja es va fer el 2013, i en cas d'aprovar-se la nova prorroga seria fins al 2019.