El primer "Viu la Burés" d'Anglès s'estrena amb èxit

Centenars de persones s'apropen a l'antiga fàbrica tèxtil per gaudir de la primera edició del festival cultural

20.06.2016 | 07:15
El Festival cultural d´Anglès "Viu la Burés" es va celebrar en diversos espais de l´antiga fàbrica tèxtil.
El Festival cultural d´Anglès "Viu la Burés" es va celebrar en diversos espais de l´antiga fàbrica tèxtil.

Anglès està d'enhorabona. Després de la inauguració el mes de febrer passat de l'esperada biblioteca Joaquim Bauxell, ahir va estrenar amb gran èxit el seu primer festival cultural: "Viu la Burés". Es tracta d'un esdeveniment que va començar com a treball de final de grau de l'anglesenca de 23 anys Meritxell Riera, amb el qual proposava dur a terme una jornada intensa d'activitats a l'antiga fàbrica tèxtil d'Anglès on "s'impliques tot el poble". I ahir, després de mesos de feina, reunions i molta il·lusió, ho va aconseguir. Centenars de veïns tant d'Anglès com dels pobles del voltant es van apropar a aquest icònic espai, tot i l'amenaça de mal temps, per descobrir les diverses activitats que s'hi van desenvolupar des de les nou del matí fins a la nit.

La programació va arrencar amb una visita guiada a la màquina de vapor declarada bé cultural d'interès nacional (BCIN) des del 2002 i per les instal·lacions on l'actual equip de govern (CDC-AM) té la intenció, en un futur, d'ubicar un museu al voltant d'aquesta màquina i de l'antiga fàbrica. Després dels tallers infantils per aprendre a cosir o per conèixer com funciona un teler, en els quals van participar un centenar d'infants, i d'una activitat de lleure, va arribar el plat fort d'aquest festival: el debat-vermut sobre El passat, el present i el futur de la Burés. L'acte va comptar amb la participació de periodistes i historiadors com Pau Canaleta o Xavier Martí i del director del Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, Jaume Perarnau. Entre d'altres, es va recordar la història de la fàbrica i es va parlar de la reconversió d'aquests espais com a equipaments culturals i de les futures actuacions previstes per l'Ajuntament. Va ser en aquest punt quan l'alcaldessa, Àstrid Desset, va anunciar que l'Ajuntament ha rebut una subvenció que permetrà la recuperació de part de l'edifici.

A la tarda, el festival van seguir amb un taller musical fet per l'Aula de música d'Anglès, un homenatge al primer aplec de la sardana del poble, un performance tèxtil feta en col·laboració amb el festival FADE de la Cellera de Ter o concerts amb els grups The Privateers i Dj Joan Masats, entre d'altres. "La possibilitat de tempesta em feia patir una mica, però ha vingut molta gent. No m'ho esperava", valorar Riera, qui va dir estar "molt satisfeta" perquè molts extreballadors i veïns havien mostrat el seu suport i satisfacció per la celebració d'aquest esdeveniment, del qual molts ja esperen una segona edició.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

El director de la instal·lació creu que els primers guanys es podrien notar a partir del 2020

Vidreres obté una subvenció d´uns 1.900 euros per comprar una pala llevaneus

L'Ajuntament de Vidreres ha obtingut una subvenció de 1.853,44 euros de la Diputació de Girona,...

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

El Consell Comarcal de la Selva va iniciar ahir la distribució de lots de productes de...

El jutge autoritza l´Ajuntament de Lloret a obrir el camí de ronda de Can Juncadella

El jutge autoritza l´Ajuntament de Lloret a obrir el camí de ronda de Can Juncadella

El pas està barrat des del 2009 i el consistori té 15 dies per retirar la porta instal·lada pels...

El jutge no sap si va arribar la citació a tres russos imputats en l´operació Clotilde

Es tracta del general rus Viktor Kanaikine, així com dels seus compatriotes Segey Nalimov i Andrei...

Enllaços recomanats: Premis cinema